PUBLICITAT

Encamp dóna llum verd al projecte d'urbanització de la Cabeca

  • El Comú considera que el projecte pot donar llocs de treball a la parròquia i a tot el país
  • L'oposició critica la lentitud de la negociació de les al·legacions, que van ser al 2012
EL PERIÒDIC
ENCAMP

Periodic
Una imatge virtual del que hauria de ser una de les part de l'urbanització de la Cabeca Foto: EL PERIÒDIC

El Consell de Comú d'Encamp va aprovar ahir dilluns el projecte d'urbanització del Pla Parcial de la Cabeca després de renegociar les condicions amb els particulars que havien presentat al·legacions i incorporar les modificacions indicades per la CTU. Segons el cònsol major de la parròquia, Jordi Mas, la promotora podria començar a urbanitzar la zona i instal·lar-hi els serveis bàsics immediatament. Des de la minoria, però, van criticar la lentitud per tirar endavant el projecte i consideren que s'han perdut els darrers tres anys per no donar suport a la promotora en els desacords amb els propietaris.

Després que el 2012 es presentessin al·legacions al projecte de la Cabeca i de les noves negociacions de la societat Els Arbres de la Tardor amb els propietaris, ahir es va donar llum verd al projecte d'urbanització del pla parcial. Situada en un lloc cèntric, és un projecte «molt important» per al Comú, com ha reconegut el cònsol major, Jordi Mas, que pot ajudar a la reactivació econòmica del país i de la parròquia. Segons Mas, és una acció «de futur» perquè si el sector privat ho veu un projecte viable hi invertiran i permetrà la creació de llocs de treball.

A partir de l'aprovació del projecte, la promotora pot començar a urbanitzar i posar serveis a la zona. El Comú, per la seva part, podrà rebre ingressos pels drets de construcció «a llarg termini durant bastants anys», segons va admetre Mas. Des de la minoria, però, van lamentar el retard en la posada en marxa del projecte.

La consellera d'SDP, Eluska Galdós, creu que el projecte ha patit una negociació «massa llarga per la poca implicació del Comú». La consellera va manifestar que la presència de membres de la majoria comunal entre els propietaris que van presentar al·legacions ha fet que el Comú «volgués agafar distància». Amb tot, el projecte «simbolitza la sortida de la crisi», va dir, i va recordar que en el mandat del cònsol Miquel Alís hi havia empreses de noves tecnologies interessades en instal·lar-se en aquest complex. Això si, Galdós va manifestar que cal «controlar» qui s'ubica a la Cabeca per evitar que es mengin els negocis ja presents a la parròquia. També va considerar que s'hauria d'apostar per atraure plataformes hoteleres per potenciar la part turística.

El conseller del PS, Joan Sans, va criticar l'endarreriment però ha indicat que la Cabeca és «un revulsiu» per a la parròquia. Sans va manifestar que es desenvoluparà per fases i ho farà, per tant, paral·lelament a la millora econòmica, per la qual cosa pot generar interès d'empreses.

ARRENDAMENTS DELS CORTONS / El Comú va licitar els arrendaments dels cortons, que va arribar als 1.590 euros. Dels vuit cortons, el més disputat ha estat el d'Ensagents que partia de 50 euros i ha acabat amb un preu final de 920 euros.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT