PUBLICITAT

El nombre d'aturats es va incrementar un 9% al gener

  • Els assalariats van augmentar un 0,9% al novembre
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
L'edifici de la Caixa Andorrana de Seguretat Social Foto: el periòdic

El gener es va tancar amb 618 persones aturades inscrites al Servei d'Ocupació, el que suposa un increment del 9% respecte al desembre, quan se'n van comptabilitzar 567. Així ho va fer públic ahir el Departament d'Estadística en una nota en què posa en relleu que respecte a fa un any, el nombre d'aturats va disminuir un 27,7%, ja que al gener del 2014 hi havia un total de 855 inscrits.

Dels 618 aturats, el 21,8% són treballadors de serveis, restauració, protecció i venedors, i un 19,7% són treballadors no qualificats i empleats administratius. La majoria dels demandants d'alta al Servei d'Ocupació que estan en recerca de treball (el 74,8%) fa menys de sis mesos que estan desocupats. El detall per tram d'edat mostra que tant les persones en recerca com en millora d'un lloc de treball es concentren principalment en el tram de 40 a 59 anys.

D'altra banda, mentre que la quantitat de dones en millora de situació laboral és superior a la d'homes, s'observa una proporció més gran d'homes pel que fa a la recerca, amb el 60,2%. Tres nacionalitats formen el nucli gros dels demandants: els andorrans, amb el 34,%; els espanyols, amb un 36,3%; els portuguesos, amb el 15,4% i altres, amb un 11,9%.

Pel que fa a les persones beneficiàries de la prestació econòmica per desocupació involuntària, al gener s'han situat en 57, una més que al desembre. Respecte al gener del 2014, el nombre de beneficiaris ha disminuït un 35,2%, ja que hi havia 88 persones inscrites.

D'altra banda, el nombre d'assalariats al novembre va ser de 34.552 persones, el que suposa un augment del 0,9% respecte al mateix mes del 2013. La mitjana d'assalariats d'acord amb les dades dels últims 12 mesos, és de 35.172, amb variacions del 0,4% respecte al període anterior.

El sector de la construcció manté una variació a la baixa del 0,7% respecte al novembre del 2013. Estadística també assenyala el descens de llars que ocupen personal domèstic, amb el 7,1%; altres activitats socials i serveis personals, amb el 6,9% i agricultura, ramaderia, caça i silvicultura, amb el 3,4%. En canvi, presenten augments significatius del nombre d'assalariats els sectors transports i comunicacions i activitats immobiliàries i serveis empresarials, els dos amb un 5,7% i sistema financer, amb un 5,2%.

Pel que fa a la massa salarial, és de 65,7 milions d'euros, el que es tradueix en un augment del 2,9% respecte al novembre del 2013. Aquest mes destaca el sector d'agricultura, ramaderia, caça i silvicultura, amb el -9,9%, construcció, amb el -5,4% i llars que ocupen personal domèstic, amb el -5,1%. Mentre que els sectors que destaquen per una variació anual positiva són sistema financer, amb el 13,1%, activitats immobiliàries i serveis empresarials i activitats socials i serveis personals.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT