PUBLICITAT

Gran diversió a les rues infantils

  • Color i disbauxa, els nens van mostrar les seves originals disfresses pels carrers del país
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

 
A l'esquerra la rua interescolar a Santa Coloma. A la dreta la desfilada d'Escaldes, ahir Foto: ana / emilio prenas

És una data on els carrers s'omplen de nens, nenes, joia i, sobretot, molta diversió. És dia per desafiar el fred i per mostrar a tot el país aquella disfressa de la qual estàs ben orgullós i que fa dies que hi treballen. És el dia de la Rua de Carnestoltes, una jornada per gaudir i demostrar als teus amics que el teu vestit és el més original i la teva classe, la que millor desfila.

A la desena Rua Interescolar de Carnestoltes de Santa Coloma, prop d'un miler de nens i nenes van participar ahir al matí en la desfilada. Els alumnes de les diferents escoles que hi ha a la localitat es van trobar a les 10 del matí i van iniciar el camí per l'avinguda d'Enclar. La rua la van organitzar conjuntament la Comissió Interescolar i el Comú d'Andorra la Vella.

La desfilada va comptar amb la participació d'infants de 3 a 12 anys, tot caracteritzats amb disfresses d'allò més variades: des de cartrons de crispetes fins a regals embolicats, passant per mags, bruixes o dianes. Molts van incorporar, a més, algun element d'homenatge als 10 anys de la Rua.

El Carnestoltes d'Escaldes-Engordany acostuma a ser un dels més multitudinaris. Van participar plegades totes les escoles primàries i de maternal de la parròquia. La temàtica comuna era l'alimentació saludable. Una temàtica, de fet, clarament identificable, ja que els carrers van estar plens de síndries, maduixes, escaroles, gerds i tot tipus d'aliments saludables. La Rua va començar a la plaça de Caldea i va arribar fins al Prat del Roure on estava prevista la festa conjunta. A més, la sala polivalent del Prat del Roure va acollir una festa que marca el principi del Carnestoltes i de les vacances escolars.

A Sant Julià de Lòria, uns 900 infants dels tres sistemes educatius i de l'escola bressol l'Espill van participar a la rua. Els nens van desfilar pel centre de la parròquia lluïnt disfresses farcides d'originalitat.

A Ordino, per la seva banda, van sortir amb comparsa de l'Escola andorrana i francesa. Van començar a desfilar els alumnes de tots els cursos de primària i van seguir la seva trajectòria pel carrer Major fins a la plaça de Turisme. L'escola bressol va organitzar una sala de cinema i va projectar una pel·lícula de dibuixos animats per als petits que anaven disfressats de crispetes.

A la parròquia de Canillo també van sortir els nens pels carrers i van exhibir les seves disfresses de conill, ampolles de Pinky, crispetes m&m's, Kit-Kat, Sugus, piruletes i ous Kinder.

Els nens de La Massana també van gaudir d'allò més. Uns 700 infants de les escoles de la parròquia van sortir a desfilar pels carrers en un trajecte que començava a la plaça de l'Església.

A Encamp, avui es fa el tret de sortida d'un Carnestoltes que també promet ser esbojarrat.



Per a més informació consulti l'edició en paper.
 


 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT