PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Els empleats de BPA confien en un aconseguir un intermediari

En una assemblea acorden contractar un bufet d’advocats

Per JOAN RAMON BAIGES

Una treballadora de BPA surt de la reunió, ahir.
Una treballadora de BPA surt de la reunió, ahir. | TONY LARA
Els treballadors de BPA van tenir ahir dues cites importants. Preocupats, com és evident, es van reunir a mitja tarda amb els responsables de l’INAF. Decepció a la sortida. Els dirigents de l’Institut Nacional de Finances van mantenir el seu tarannà de poca informació amb els empleats. Aquests, en declaracions posteriors a aquest rotatiu, van manifestar el seu disgust per la poca transparència de l’entitat supervisora, que a hores d’ara controla el banc.
 
Alguna cosa van treure en positiu els treballadors, com és que l’INAF està treballant amb intensitat en la recerca d’un corresponsal a Europa que permeti operar a BPA, i d’aquesta manera s’obre una mica d’esperança perquè l’entitat pugui continuar fent efectives les inversions a l’estranger, encara que sigui amb un canvi de nom i amb uns altres accionistes.
 
Però també hi va haver notícies negatives. Des de l’INAF es va informar als empleats que les targetes de crèdit o de dèbit no es podran utilitzar en el comerç, simplement perquè l’organisme no disposa d’un control informàtic suficient. Les restriccions per a la retirada de diners es mantenen en 2.500 euros setmanals i només és poden treure 300 euros diaris dels caixers –que és el mateix.
 
Pessimisme / Després els empleats van celebrar una assemblea per debatre el seu futur. Poc optimisme a la sala. «El banc està tocat de mort», va comentar un treballador a la sortida.
 
A la reunió es va acordar buscar representants als quals se’ls hi atorgarà poders perquè representin al col·lectiu i busquin un bufet d’advocats que defensi els seus interessos. A més es va donar llum verd perquè els qui ho desitgin puguin contractar un lletrat de forma individual.
En la trobada es va deixar clar que es tracta de defensar els interessos dels empleats en cas dels pitjors dels escenaris, que seria la liquidació de l’entitat. També hi va haver crítiques dirigides a la «informació» que s’està transmetent des de l’INAF. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT