Derrota sense efectes

El MoraBanc perd, com també els altres quatre que lluiten per la permanència i la zona vermella continua a una victòria

Norel intenta taponar Jawai en una acció d’atac del MoraBanc Andorra contra el CAI Saragossa en un dels nombrosos duels a la pintura que es van produir al partit del dissabte passat al Pavelló   Príncep Felipe.
Norel intenta taponar Jawai en una acció d’atac del MoraBanc Andorra contra el CAI Saragossa en un dels nombrosos duels a la pintura que es van produir al partit del dissabte passat al Pavelló Príncep Felipe. | ACB Photo / F. Martínez
El BC MoraBanc Andorra va patir dissabte a la nit la segona derrota consecutiva, a priori lògica perquè va ser a la pista d’un equip de play-off com és el CAI Saragossa (84-79), però sense conseqüències significatives en la classificació de l’a Lliga Endesa. No va haver-hi cap enfrontament directe de la lluita per eludir les dues places de descens i els altres quatre equips també van perdre. Així doncs continua el Fuenlabrada com el cuer, La Bruixa d’Or Manresa és penúltim, amb el mateix bagatge però fora de perill hi ha el Sevilla i un triomf per sobre el MoraBanc i el Guipúscoa. Després de tot queda una jornada menys –i en queden sis– perquè acabi la fase regular.

Quant a la imatge oferida al Príncep Felipe, el conjunt que dirigeix Joan Peñarroya va demostrar perdre aquella innocència que es veia, sobretot a domicili, no fa més de dos mesos. La prova més evident van ser les declaracions de Joaquín Ruiz a l’acabament del matx: «Ho hem fet molt bé davant un rival que dels últims quatre partits ha guanyat tres i donant molts problemes, ja que a València va tenir l’oportunitat de guanyar. (...) Sóc feliç per guanyar un partit que era bastant complicat», va comentar.

I és que els tricolors no van tenir un bon inici i els locals no només van poder distanciar-se en el marcador sinó que també van poder carregar la dosi de confiança minada per les tres derrotes en els darrers quatre partits, l’últim amb la ja coneguda polèmica contra el Reial Madrid que ha desembocat en tanta llàgrima aquesta setmana. Betinho i Jawai va fer pujar  un 2-7 irreal, perquè costava trobar l’opció ideal per tirar sota la influència d’una fèrria defensa local. Després va arribar una sequera de tres minuts sense anotar amb el CAI ja per davant, que es va poder escapar ja a l’acabament del primer quart (26-16) fruit de l’alt encert tant de dos (67%) com de tres punts (50%).

Això passava perquè el MoraBanc estava tou, concedia massa espais en els marcatges i acabava fent les coses a empentes i rodolons alhora de buscar la cistella enemiga. No va canviar el guió en el segon quart, una mica més disputat pels ajustos defensius d’un Peñarroya desesperat amb els seus, i la renda es va anar ampliant fins arribar a un sostre de 17 punts d’avantatge –40-23, minut 16. Blanch, que acabava d’entrar a pista feia un parell de minuts va clavar un triple que acabaria en un parcial de 0-10 –40-33, minut 19– i que després d’un últim minut d’intercanvi de cops, es va donar pas al descans amb un 46-36 que mantenia en vida al MoraBanc.

Els locals van tornar a dur la batuta en la represa i, a poc a poc, va anar ampliant de nou les diferències liderats per un gran Llompart fins el 64-48. L’equip de Pañarroya continuava desorientat, però tot i així va entrar en el darrer quart amb un 68-55 difícil d’aixecar, però no impossible. Va entrar el tram decisiu i va multiplicar la pressió defensiva amb eficàcia, però també ho va fer el Saragossa, amb la paella pel mànec, i això li va permetre mantenir les distàncies almenys fins el penúltim minut, en què del 81-71 es va passar al 81-77 a falta de 20 segons per al final. La possessió era per al CAI, per tant només un miracle podia evitar la derrota. I no es va produir.

El cap de setmana vinent visita el Poliesportiu un Movistar Estudiantes que també va perdre ahir i que per tant continua dues victòries per sobre dels tricolors i el Guipúscoa. Un partit, doncs, d’enorme importància per al futur: o donar un altre pas de gegant cap a la salvació i ficar un cinquè equip en la dramàtica lliga de la zona baixa, o estar més a prop del descens perquè hi ha un Manresa-Sevilla i un Guipúscoa-Fuelabrada. Els sis últims s’enfronten entre ells. A patir.