PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Lleida.net prepara la seva sortida al Mercat Alternatiu Borsari

L’entitat selecciona a les empreses PwC i Beka Finance

Per ESTEFANIA GRACIA

El fundador de Lleida.net Sisco Sapena.
El fundador de Lleida.net Sisco Sapena. | EL PERIÒDIC
L’empresa catalana Lleida.net, es prepara per sortir a cotitzar al Mercat Alternatiu Borsari (MAB). La companyia de certificació electrònica, ha volgut donar un pas endavant en el camí de la Borsa i ha contractat un assessor registrat, la tasca la durà a terme Pwc. A més, ha seleccionat un agent col·locador; la firma bancària d’inversió Beka Finance.

Lleida.net vol una ràpida integració en aquest mercat, doncs, tal i com la pròpia empresa va anunciar, abans de que arribi el mes de juny, aquesta preveu estrenar-se en les gestions borsàries. Des del seu naixement al 1998, Lleida.net ha estat progressant sota la direcció del seu creador Sisco Sapena, però la companyia va tenir un augment realment important quan l’any passat, al ingressar 10,80 milions d’euros, aquesta va créixer un 52% respecte als anys anteriors.

Aquest any, però, s’espera que l’empresa arribi a un volum de 14 milions d’euros. Pel que fa al seu gestionament, la major part de l’accionariat de Lleida.net està en mans del seu fundador i president, un 30%, però, pertany al fons de capital Banesto Enisa Sepi, i la resta, es reparteix entre els petits inversors i treballadors. Tot i que Lleida.net ja s’havia plantejat al 2011 cotitzar a la Borsa, no va ser fins l’any passat que es van reactivar el plans. Des del principi, la companyia ha manifestat que el salt al MAB és un pas entremig per arribar a cotitzar més endavant al Nasdaq, ens reconegut d’Estats Units. I encara que l’empresa no hagi concretat els seus plans vers el llançament al mercat cotitzat, Lleida.net té previst saltar al MAB mitjançant una oferta pública de subscripció amb una ampliació de capital de més de 40 milions d’euros, segons va comentar el vicepresident internacional, Guillermo Martínez.

Prop de 50 professionals treballen en la plantilla de Lleida.net, repartits en 17 filials i operant en 150 països. Aquest any, a més, de la mà de Daystar Group, es té previst obrir una sucursal a Suïssa, amb la seu a Ginebra, tot això, després d’haver inaugurat les últimes oficines a Paraguai, Andorra i Bolívia.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT