PUBLICITAT

Andorra la Vella

El Dia internacional dels museus se centra en la sostenibilitat

A les visites guiades i gratuïtes es sumen les activitats culturals

Per EL PERIÒDIC

Usuaris visitant una exposició al Museu del Tabac de Sant Julià.
Usuaris visitant una exposició al Museu del Tabac de Sant Julià. | TONY LARA
Els museus públics i privats d’Andorra se sumen un any més a la celebració del Dia internacional dels museus obrint les portes gratuïtament el cap de setmana del 16 i 17 de maig i organitzant diverses activitats sota el lema Museus per a una societat sostenible. L’objectiu d’enguany, a banda d’apropar els museus a la ciutadania, és fomentar en la societat una major conscienciació sobre les repercussions actuals de l’acció de la humanitat sobre el planeta i de la necessitat de canviar el model econòmic i social.
 
Entre les activitats programades pel Consell Internacional dels Museus (ICOM) d’Andorra, hi ha la Nit europea dels museus, que tindrà lloc el 16 de maig, durant la qual es podran visitar de forma gratuïta i gaudir d’esdeveniments especials, com ara les visites guiades al Museu de l’Electricitat o el concert que l’ONCA Bàsic oferirà a la Casa Museu d’Areny-Plandolit. 
 
A més, per commemorar el dia també s’ha organitzat una xerrada sobre les plantes remeieres d’Andorra al CIAM d’Escaldes el proper dimarts, i durant el cap de setmana de portes obertes, la Farga Rossell acollirà dos tallers, el primer dedicat a la recerca dels estereotips de gènere en l’espai museogràfic andorrà, a càrrec d’Helena Guàrdia i Joana Baygual, i el segon titulat Art i gènere: del taller al museu, enfocat a l’art contemporani i impartit per la crítica d’art Pilar Bonet. El diumenge 17 de maig també es faran visites guiades multimèdia al Museu del Tabac amb l’actuació de l’esbart lauredià, i visites lliures a l’exposició de Pilarín Bayés. 
 
Els museus participants en la iniciativa són el Museu de la Moto, el Museu de l’Electricitat, Casa Cristo, el Museu Nacional de l’Automòbil, la Casa d’Areny-Plandolit, el Museu Postal, el Centre d’Interpretació de la Natura, la Casa Rull, la Farga Rossell, l’Andorra Romànica, el Museu del Còmic, Casa de la Vall, el Museu del Tabac, el Museu del Perfum, el CIAM i CAEE. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT