PUBLICITAT

ANDORRA LA VELLA

La FAAD treballa en un pla estratègic d’integració laboral

La federació anuncia el seu compromís amb la CEA i la Cambra de Comerç, Indústria i Serveis

Per ESTEFANIA GRACIA

Imatge d’arxiu de la diada i creació de la Federació Andorrana d’Associacions de Persones amb Discapacitat.
Imatge d’arxiu de la diada i creació de la Federació Andorrana d’Associacions de Persones amb Discapacitat. | TONY LARA
La Federació Andorrana d’Associacions de Persones amb Discapacitat (FAAD), va anunciar ahir en una roda de premsa el seu compromís adquirit amb la Confederació Empresarial Andorra (CEA) i la Cambra de Comerç i Indústria i Serveis (CCIS) per treballar en la integració laboral de les persones amb diversitat funcional a partir d’un Pla Estratègic. A més, el president de la FAAD, Pere Valls, va comentar que ja «s’ha presentat als responsables empresarials i a la Cambra de Comerç l’esborrany de la Comissió de la Conadis sobre aquest tema».

A més, «volem incidir, amb informació, i conscienciar tot el col·lectiu empresarial per trobar, tots junts, els consensos necessaris per la integració dels col·lectius que representem», va comentar Valls. Aquesta conscienciació, segons el president, s’ha de fer a tota la població, però és el Govern el que ha d’incidir en el desenvolupament del pla i qui «ha de ha de donar suport a les empreses, sobretot econòmic, per poder complir amb la integració laboral que demanem».

Amb aquest nou pla, la FAAD es proposa uns criteris per créixer com a societat i «resoldre les carències que hem tingut en els últims anys», va remarcar Valls. Doncs «tenim present la modificació del codi laboral, la unificació de criteris entre la CASS i el Conadis i el suport formatiu», aquestes són algunes de les propostes que la FAAD vol posar sobre la taula per començar a treballar-hi «quan abans millor, tot i que sabem que no serà fàcil». El president va remarcar, a més, que un dels objectius principals és fer visibles als discapacitats, «doncs si som visibles, ens veuran, i podem lluitar amb més força per una inserció laboral».

A més, el president de la FAAD, va comentar que el Servei d’Ocupació del Govern «no ens ajuda gens», i «una de les nostres comeses és crear un nou servei que doni suport a les persones amb diversitat funcional, no només en el tema laboral sinó també en formació». La federació creu que s’ha de crear un organisme que formi els discapacitats i els permeti una inserció laboral més real. Un dels temes amb més problemàtica per a les empreses és l’adaptació de l’espai per als treballadors amb diversitat funcional. Valls creu que el Govern «ha de facilitar reestructuracions com aquestes als empresaris, ja que no els hi podem donar tot el pes a ells», i va afegir que «veiem que els casos presentats a l’administració en relació amb aquests temes laborals es van acumulant, per tant, demanem que el Govern s’impliqui una mica més i ho agilitzi».
 
PREMIS ANTONI ROGEL / D’altra banda, la CCIS i la CEA també fan costat a la FAAD en la recuperació dels premis Antoni Rogel. Doncs el proper 21 de maig, l’associació organitza el lliurament de premis en memòria del seu fundador. «Qualsevol associació ha de tenir un dia especial. És cert que tenim el Dia internacional de les persones amb discapacitat, el 3 de desembre, però creiem que tota federació ha de tenir un dia identificatiu», i amb aquesta data «podem commemorar els nostres orígens, ja que sense la feina d’Antoni Rogel, segurament no arribaríem fins a on hem arribat».

Els premis reconeixen el treball i la trajectòria d’algú del col·lectiu i, en total, se’n repartiran dos: un a la persona amb discapacitat mereixedora del reconeixement a l’esforç personal i a la integració en la vida social participativa, i un segon per a la persona o entitat mereixedora del reconeixement a la tasca en pro i defensa del col·lectiu de persones amb discapacitats. A més, la jornada s’acompanyarà també amb una conferència de l’expert en responsabilitat social de les empreses, les administracions i les organitzacions del tercer sector, Josep Maria Canyelles, sota el títol La responsabilitat social com a oportunitat empresarial.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT