PUBLICITAT

ESCALDES-ENGORDANY

La diversió que impedeix el descans

El veïnat de l’avinguda del Pessebre lamenta les aglomeracions nocturnes de gent que beu i crida

Per ESTHER JOVER MARTIN

El lloc on es va trobar el noi.
El lloc on es va trobar el noi. | COMÚ D'ESCALDES-ENGORDANY
L’avinguda del Pessebre d’Escaldes-Engordany no és una rara avis en el panorama d’oci nocturn: bars oberts fins a la matinada, discoteca al costat... I passa l’inevitable: grups de gent que s’amunteguen al carrer per fumar, beure i xerrar, aixecant la veu més del compte. El veïnat n’està fart. Cada cap de setmana l’escena es repeteix i els impedeix descansar. «Els veïns s’han queixat diverses vegades perquè els caps de setmana, a les nits, hi ha molta gent al carrer i, fins i tot, hi ha bústies i timbres trencats», explica una dependenta d’una botiga de la zona.

«Sí que hi ha soroll i molta gent les nits del cap de setmana, i alguna baralla, però tampoc n’hi ha per tant», comenta la propietària d’un bar de l’avinguda. El seu local, però, tanca al vespre i es lliura del moviment de les matinades.

Un altre veí ho té clar: «Fa tretze anys que tinc aquí el taller i és constant. Van del bar d’aquí al davant, que està obert fins a les quatre de la matinada, fins a la discoteca d’enfront. El bar ha rebut queixes, els han posat multes... Però no tanquen», critica.

Passar de matinada per alguns trams de l’avinguda del Pessebre és trobar-se amb una colla de gent envaint la calçada, crits i ambient festiu. Els residents de la zona s’han queixat al Comú d’Escaldes-Engordany diverses vegades, però lamenten que no hi ha solucions. «Sí que hi ha urbanos [agents de circulació] a la zona, però el que fan és vigilar el bar, o estar-hi a dins!», recrimina una veïna. «I la discoteca és propietat de dos policies!», afegeix.

Una altra treballadora en un comerç de la zona recrimina que tant a les tardes com, sobretot, les nits del cap de setmana, l’avinguda està plena de vehicles mal aparcats. «No deixen aparcar la gent que ve a comprar! I els agents es dediquen a multar-te a tu si no aparques bé. A més, el dissabte i el diumenge al matí sempre trobes vòmits o gots de vidre trencats pel carrer».

La zona és una de les àrees de moda, com tantes altres d’Andorra la Vella o Escaldes-Engordany, i d’altres parròquies, on es concentra molta gent que surt a divertir-se. L’oci nocturn i el descans –i respecte– pels veïns estan enfrontats des de fa temps, sobretot des que es va prohibir fumar als bars i discoteques. I les zones més concorregudes ho paguen.

Però a l’avinguda del Pessebre i voltants també s’hi afegeix una altra moda: la del botellón. «Els adolescents en fan per aquí a prop», revela un altre comerciant. «Com que no tenen diners per anar als bars compren ampolles d’alcohol a tres euros i s’emborratxen ràpidament».

Ni l’avinguda del Pessebre és el Bronx ni és una via perillosa. Però el soroll, els crits, les baralles –malauradament l’última ha acabat amb un jove ferit d’extrema gravetat– donen mala imatge al barri i, sobretot, molesta el veïnat.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT