PUBLICITAT

ANDORRA LA VELLA

Estudien ara fer el canvi complet de les bigues dels Serradells

Primer es treballarà en el sostre, però les noves estructures no arribaran fins el mes de juliol

Per R. M. S.

Una nedadora, ahir a la piscina dels Serradells en l’últim dia d’activitat d’obertura al públic, abans no comencin les obres.
Una nedadora, ahir a la piscina dels Serradells en l’últim dia d’activitat d’obertura al públic, abans no comencin les obres. | R.M.S.
Ahir va ser l’últim dia que es van obrir al públic i als socis les piscines interiors del centre esportiu dels Serradells. El dia es va viure amb normalitat a la instal·lació comunal, però a partir d’avui els usuaris hauran de buscar les alternatives que ha posat a la seva disposició el Comú d’Andorra la Vella, que són els accessos a les piscines tant d’Ordino com de Sant Julià de Lòria. Les obres, però, ja fa dies que han començat a la zona exterior, i tot apunta a que a la zona interior triguin una mica més, ja que els tècnics estan valorant la possibilitat de canviar el concepte de l’obra en el sentit que si bé en un principi les bigues principals s’havien de sanejar, els estudis previs poden dirigir les actuacions a un canvi total de l’estructura. En aquest cas, fins el juliol no arribarien aquestes bigues, el que ho podria retardar tot perquè fins que no s’acabi el sostre no començaran les obres al terra, per impermeabilitzar-ho, ja que ara hi havia filtracions.

Les obres als Serradells hauran de retocar els terminis si finalment es confirma que les bigues de l’estructura del sostre han de ser noves. Les que hi ha ara, segons indicava el projecte que es va adjudicar a l’empresa LOCUBSA, havien de ser sanejades, però els últims estudis dels tècnics apunten més a una renovació absoluta. Segons va informar ahir Josep Tudó, cap d’Àrea d’Activitats i Programes Esportius del Comú de la capital, en tot cas el pressupost no variaria gaire. Actualment, la quantitat pressupostada és de 1.226.000 euros, segons va informar fa dues setmanes el Comú de la capital.

L’obra inicial marca el canvi del sostre, que ara per ara deixa a la vista per la part interna taques d’òxid en les planxes que generen, des de fa temps, segons alguns usuaris, nombroses goteres. Així, si la coberta ha de ser nova, també es reforçaran els tirants d’acer inoxidable, però com que les bigues són ara en el punt de mira, potser el canvi és global.

Per fer aquesta obra, és imprescindible, donada la gran altura del sostre, que hi hagi bastides des de la base de la piscina, i fins que aquest treball no finalitzi, no s’iniciarà la impermeabilització del terra, tant de la zona d’aigua com de platges.

Aquesta impermeabilització no es farà aixecant el terra, sinó que es cobrirà l’actual amb una capa especial per evitar filtracions. Així mateix, l’obra inclou treballs a l’exterior, com ara la col·locació de tires de fibra de carboni em diversos punts de la planta de les instal·lacions tècniques, a més de reforçar la via d’accés a la plaça Pierre de Coubertin, cosa que ja s’està fent en l’actualitat. També se segellaran les fissures del paviment de les plantes d’aparcament. Tot plegat farà que l’obra s’allargui, mínim, fins a finals de setembre.

POSSIBLES BAIXES TEMPORALS / Degut als quatre mesos, segurs, que romandrà tancada la piscina de 50 metres, no es descarta que un nombre important de socis es donin de baixa perquè si per alguna cosa són inscrits als Serradells és precisament per ser l’única piscina del Principat d’aquesta distància.

LES ALTERNATIVES PER ALS USUARIS / Els socis i usuaris de la piscina dels Serradells tenen tres alternatives per nedar. Les dues per als socis són les piscines d’Ordino i de Sant Julià de Lòria, mentre que les escoles de natació amb tota la canalla seran reubicades a la piscina del Lycée Comte de Foix. En aquest mateix recinte tindran cabuda els clubs de natació, així com els integrants del Club Triatló Serradells. Així mateix, gairebé tots mantindran els mateixos horaris que ja tenien adaptats als Serradells fins a la data del tancament.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT