PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

El dubte de Torres condiciona l’equip

Andorra participa diumenge al Trial de les Nacions

Per JOAN JOSEP BLASCO

Pere Torres, en la presentació de l’equip andorrà.
Pere Torres, en la presentació de l’equip andorrà. | FMA
Les localitats tarragonines de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant acullen aquest cap de setmana el Trial de les Nacions, competició on es reuniran els millors pilots del planeta. Els espanyols, amb quatre catalans, tornaran a ser els màxims favorits per aixecar de nou el títol. Entre els participants tornarà a haver-hi presència andorrana, que provarà de millorar tot i les circumstàncies el resultat de la passada edició.
 
Però la participació del Principat pot quedar seriosament condicionada. Un dels integrants de l’equip, Pere Torres, es seriós dubte. A causa d’un problema familiar és probable que no s’hi pugui desplaçar. Dels quatre components de cada equip es tenen en compte les tres millors puntuacions, pel que en cas que no hi competeixi no hi haurà marge d’error entre els andorrans. Els altres components són Quim Arimany, Albert Palau i Marcel Albós. Aquest últim entra en el darrer moment per la baixa de Sergi Palau, lesionat a l’espatlla. Aquesta va ser precisament la mateixa lesió que va tenir l’any passat Albós, i que li va impedir prendre part en la cita.
 
En l’edició anterior, disputada a Sant Julià de Lòria, els andorrans van concloure en la novena plaça de la categoria International trophy, on es va imposar Alemanya. En aquesta ocasió «l’objectiu és provar de millorar el novè lloc de l’any passat», assenyala Josep Punti, president de la Federació Motociclista Andorrana. Albós, que no ha pogut entrenar el que hagués desitjat per un esdeveniment d’aquest tipus al haver entrar a l’equip al darrer moment,  indica que «tot depèn de si finalment en Pere Torres baixa o no». 
 
La prova comptarà amb la participació de 120 pilots, d’un total de 22 països. En categoria masculina hi prendran part a més d’Andorra, Alemanya, Austràlia, Àustria, Bèlgica, Dinamarca, Eslovènia, Espanya, Estats Units, França, Gran Bretanya, Guatemala, Irlanda, Itàlia, Japó, Letònia, Luxemburg, Noruega, Portugal, la República Txeca, Suècia i Suïssa. En fèmines hi competiran Alemanya, Austràlia, Dinamarca, Espanya, Estats Units, França, Gran Bretanya, Irlanda, Itàlia i Noruega. Els principals favorits són els espanyols, amb la participació de Toni Bou, Adam Raga, Albert Cabestany i Jeroni Fajardo. Ells quatre són els actuals campions, i tenen la possibilitat de guanyar el títol per desè any consecutiu.
 
El Trial de les Nacions masculí constarà de 18 zones i dues voltes, amb un recorregut de 23 quilòmetres. El femení tindrà tres zones menys. Avui es realitza la desfilada de les delegacions, demà les verificacions administratives i tècniques, i diumenge es disputa la prova. La Federació Internacional de Motoclisme va decidir atorgar l’organització de l’esdeveniment al Moto Club Tarragona com a motiu del cinquantè aniversari del primer Trial de Tarragona, disputat el 1965 i que és el més antic es disputa al calendari espanyol.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT