PUBLICITAT

Andorra la Vella

Minguillón: «Cd’I i Liberals a la capital coincidim en un 90%»

El cònsol major no valora la situació actual de la ministra Rosa Ferrer

Per Iván Álvarez

El cònsol major, durant l’acte de presentació d’ahir a Santa Coloma.
El cònsol major, durant l’acte de presentació d’ahir a Santa Coloma. | El Periòdic
El cònsol major d’Andorra la Vella, Jordi Minguillón, va donar rèplica a les diferents veus que han mostrat el seu descontent i la seva estranyesa al voltant de l’aliança comunal entre Cd’I i Liberals d’Andorra. Concretament, des del PS, Pere López va afirmar amb contundència que aquest era un «pacte antinatural» i que podria provocar «inestabilitat dins del Govern». Minguillón va assegurar que «estem en època electoral i parlar i fer demagògia és molt fàcil. Cd’I i Liberals compartim un 90% del nostres programes, de la gestió del comú i no trobo que això sigui antinatural». També va deixar clar que «crec recordar que en les penúltimes eleccions DA i Liberals anaven junts i crec recordar que el mateix cap de Govern va ser president del grup liberal» 
Amb tot, Minguillón va insistir en que «políticament està molt bé dir això, donar voltes a les coses i fer demagògia. El Partit Socialista, per exemple, abans estaven junts i ara estan separats i venen del mateix lloc. Cadascú passa el missatge a la seva manera».
Minguillón no va voler, però, aprofundir en la situació que viu la ministra de Salut, Afers Socials i Ocupació, Rosa Ferrer arrel del trencament del pacte comunal. «Això li hauríeu de preguntar a la ministra, ques és qui ho viu. Ferrer és de Cd’I i ens dóna suport en el projecte comunal i, a partir d’aquí, la relació que té amb el Govern l’ha d’explicar ella i  aquí nosaltres no entrem».
I, finalment, pel que fa a l’heliport que es vol construir a la Comella, el cònsol de la capital va apuntar que «la nostra posició és molt clara. Si l’heliport causa molèsties als veïns, ha de ser perillós i ha d’afectar en soroll o altres coses, es oposarem frontalment com ja vam fer en una altre ocasió que va passar això». 
 
Inauguracions// Jordi Minguillón va realitzar aquestes declaracions en el marc d’una triple inauguració que es va fer ahir al Carrer Mossèn Lluís Pujol d’Andorra la Vella. La zona urbanitzada de l’aparcament de les escoles de Santa Coloma, amb una superfície d’estacionament de 2.000 m2, amb un total de 71 places i la construcció de les voravies del carrer Mossèn Lluís Pujol i el carrer dels Barrers. Al mateix espai també ha quedat habilitat una zona d’exercici físic per a la gent gran i el cost global de les obres s’ha xifrat en uns 200.000 euros. 
El cònsol major va apuntar que el terreny no és propietat del comú i que aquestes terres són d’uns propietaris de fora d’Andorra i «va costar molt» aconseguir un acord però, finalment, es va arribar a una entesa de lloguer de l’espai. 
La directora de l’Escola Especial Nostra Senyora de Meritxell (EENSM), Pilar Díez, va apuntar que feia temps que reivindicaven la construcció de les voravies per accedir a l’escola. «Era una demanda nostra que vam traslladar al Comú» i, a més, «els pares de l’escola feia molt temps que insistien amb això i el comú ha tingut una predisposició molt bona», va indicar. 
D’altra banda, Díez va explicar que les obres de millora de la residència de l’Albó de Santa Coloma començaran abans de l’estiu, que ja es van escollir els arquitectes del projecte i estan treballant per acabar d’encaixar els plànols a les necessitats del centre.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT