PUBLICITAT

La Comissió de Finances tanca l'informe de la tercera llei bancària

  • La votació del text podrà així tenir lloc el pròxim 3 de juny, amb sintonia entre PS i CR
  • Sindicatura accepta la pròrroga demanada per ApC per esmenar la Llei de l'energia elèctrica
M. R.
ANDORRA LA VELLA

La Comissió legislativa de Finances i Pressupost va cloure ahir l'informe de la tercera llei bancària, després que la setmana passada aquest text quedés pràcticament enllestit i únicament pendent d'adequar l'exposició de motius a alguns dels canvis transaccionals introduïts. D'aquesta manera, el Projecte de llei de règim d'autorització per a la creació de noves entitats operatives del sistema financer podrà ser sotmès a votació dijous de la setmana vinent, sumant-se així a la Llei sobre el règim jurídic de les entitats financeres d'inversió i de les societats gestores d'organismes d'inversió i de les societats gestores d'organismes d'inversió col.lectiva, així com a la Llei de règim jurídic de les entitats bancàries i de règim administratiu bàsic de les entitats operatives del sistema financer.

PS i CR comparteixen molts punts en comú a la Llei d'obertura bancària, mentre que amb ApC serà més difícil obtenir la consideració positiva a la Casa de la Vall. De fet, els socialdemòcrates han acceptat o transaccionat bona part de les esmenes proposades pels reformistes, un fet que fonamenta l'opció que el text sigui aprovat amb un suport de 25 dels 28 consellers. En el cas d'una de les demandes de CR per tal que s'eliminessin els numerus clausus en les autoritzacions, aquesta opció queda oberta, de manera que no es descarta que en un futur es puguin deixar definitivament obertes les llicències sempre i quan es compleixin els requisits que supervisarà l'INAF.

MÉS ACTIVITAT AL CONSELL
D'altra banda, el butlletí del Consell General emès ahir va reflectir la consideració negativa de l'esmena reformista al Projecte de llei de crèdit extraordinari per finançar les despeses derivades del conveni entre el Govern i la cambra de Notaris per continuar el projecte de microfilmació, digitalització i mecanització dels protocols notarials de l'Estat, que pretenia que el crèdit fos finançat mitjançant "un increment d'ingressos". A més, Sindicatura va acceptar la pròrroga demanada pel president d'ApC, Eusebi Nomen, al termini per presentar esmenes al Projecte de llei de mesures provisionals en relació amb el règim de l'energia elèctrica. Finalment, es va aprovar una sessió informativa pública del ministre d'Interior, Víctor Naudi, davant la comissió homòloga, el 10 de juny.Per a més informació consulti l'edició en paper.Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT