PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Els Cierco declaren davant la justícia espanyola pel cas BM

Els investigats han donat resposta al jutge a través d’una videoconferència

Per EL PERIÒDIC

L’exdirector general de BPA, Joan Pau Miquel.
L’exdirector general de BPA, Joan Pau Miquel. | TONY LARA
Els màxims accionistes de Banca Privada d’Andorra (BPA), els germans Ramon i Higini Cierco, han declarat per primer cop davant de la justícia des que va esclatar la crisi del banc.
 
Els accionistes i l’exdirector general del banc, Joan Pau Miquel, van traslladar-se ahir fins a la Batllia per prestar declaració –a través de videoconferència– davant el jutge de l’audiència espanyola Fernando Andreu. Es requeria la seva presència per donar resposta a la petició del jutge de l’audiència espanyola, Fernando Andreu, que investiga per presumpte blanqueig de capitals la cúpula de Banco Madrid, filial de BPA a Espanya, segons va informar RTVA.
 
Mitjançant una comissió rogatòria, Andreu va sol·licitar prendre’ls declaració arran d’una querella de dos grups d’inversors de Banco Madrid contra els directors del banc i el seu consell d’administració per delicte de blanqueig. D’aquesta manera, els querellants consideren que els responsables de la filial de BPA van suprimir o minimitzar els controls interns del banc contra el blanqueig de capital.
 
Procediment de la declaració / Segons detalla RTVA, poc abans de les nou va arribar ahir a la Batllia Joan Pau Miquel, empresonat a la Comella des del març de l’any passat. Minuts després, van arribar els màxims accionistes del banc, els germans Ramon i Higini Cierco, acompanyats del seu advocat, Jaume Bartumeu.
 
Els germans Cierco i Miquel van declarar durant una hora davant del jutge i posteriorment, no van voler fer declaracions. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT