PUBLICITAT

Banco Madrid sol·licita fer ja el pagament a creditors per agilitzar la seva liquidació

Els clients seran els grans beneficiats si el jutge accepta aquesta petició

Un caixer de Banco Madrid sense servei.
Un caixer de Banco Madrid sense servei.
La liquidació de Banco Madrid va entrar en una fase decisiva el passat 22 d’abril amb la venda de la seva gestora, l’actiu més valuós que li quedava, que va ser adjudicat a Trea per 16,5 milions d’euros.
Tal va ser la importància de l’operació que tot just unes setmanes després, i sense haver conclòs el procés de venda de la resta d’actius, els gestors de la filial espanyola de BPA han sol·licitat al jutge començar a fer front ja a els creditors, segons va informar ahir Cinco Dias.
Així ho va comunicar dimarts l’administració concursal de Banco Madrid, integrada per Legal i Econòmic Administradors Concursals, Data Concursal i l’Agència Estatal de l’Administració Tributària (AEAT).
Els administradors han deduït prèviament dels ingressos obtinguts fins a la data els fons necessaris per fer front als crèdits contra la massa (aquells costos produïts des de la declaració del concurs de creditors); als crèdits privilegiats (els pagaments pendents a administracions públiques, Agència Tributària i empleats de l’entitat), així com als afectats per l’anomenat «dret de separació» (els actius no poden usar-se per pagar als creditors) i altres contingències.
A partir d’aquí, «sempre en funció de la liquiditat de què es disposi», els administradors concursals demanen al magistrat afrontar ja el pagament d’almenys el 5% dels crèdits concursals (els deutes contrets abans de la data del concurs), precisa el diari espanyol
D’acceptar el jutge aquesta excepcional petició, els clients del banc serien els principals beneficiats, ja que després que el Fons de Garantia de Dipòsits –que també cobraria en aquest torn– els avancés fins a 100.000 euros per persona, els que tinguessin comptes més voluminoses podrien començar a cobrar.

Deute / A falta de culminar la venda dels últims lots d’immobles del banc, quan se sabrà quin percentatge del deute total podrà abonar-se, aquesta operativa permetria accelerar el procés de liquidació de l’entitat.
Banco Madrid va ser intervingut pel Banc d’Espanya el març de l’any passat davant la sospita que blanquejava capitals i va ser declarat en concurs davant la posterior fugida dels seus clients.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT