PUBLICITAT

La Trobada aspira a teixir relacions entre territoris

Un 18% dels empresaris a la cita són andorrans

L’alcalde de la Seu d’Urgell, Albert Batalla, durant l’acte inaugural de la Trobada Empresarial al Pirineu.
L’alcalde de la Seu d’Urgell, Albert Batalla, durant l’acte inaugural de la Trobada Empresarial al Pirineu. | ANA
Una trobada empresarial per fer xarxa però amb una mirada al món i a les realitats internacionals, també a la d’Andorra. Ahir va tenir lloc la presentació de la 27ena Trobada Empresarial al Pirineu, una proposta que els darrers nou anys s’ha celebrat a la Seu d’Urgell i que en aquest cap de setmana espera la presència de 600 empresaris. En declaracions a l’ANA, el president de l’Associació de la Trobada Empresarial al Pirineu, Vicenç Voltes, va destacar la «millora de les sinergies amb Andorra», i ho va justificar detallant que «tenim un 18% d’empresaris andorrans, que es és tradueix en 80 persones i per a nosaltres això és moltíssim». Per la seva banda, l’alcalde de la Seu d’Urgell, Albert Batalla, va qualificar la convocatòria a la capital de l’Urgell d’aquesta Trobada com «una història d’èxit».
Prop de 600 persones s’esperen a les jornades de la Trobada Empresarial al Pirineu. Una trobada que va arrencar ahir amb les intervencions de Batalla i de Voltes. Pel que fa a l’objectiu que persegueix aquesta trobada, Voltes va detallar que «s’ha buscat donar resposta a les inquietuds socioeconòmiques actuals». A més, va recordar que la convocatòria es fa amb un doble propòsit: «Aportar coneixement i compartir experiències», destacant la necessitat de veure visions i perspectives diferents per afrontar el que va qualificar com a «reptes».

Reptes que Voltes va assegurar que es donen en un «món amb entorns canviants, complexos i imprevisibles». Per això, va aconsellar que «hem de renovar els nostres coneixements, perquè llavors les nostres decisions i resultats seran millors». El president de l’Associació va voler destacar que «les experiències ens transformen» i que a partir d’aquestes es poden millorar les decisions a prendre en l’àmbit empresarial.
Voltes va valorar la participació del cap de Govern, Toni Martí, presidint la conferència Perspectives per a l’economia mundial, que compartirà avui amb qui va ser director del Fons Monetari Internacional, Michel Camdessus. Voltes va assenyalar l’interès que susciten les negociacions de l’acord d’associació entre Andorra i la Unió Europea: «Esperem que ens digui el full de ruta, que hi hagi un torn obert de diàleg i tenir aquest report d’actualitat, va dir.
  Respecte la relació d’Andorra amb la Trobada –patrocinada per Crèdit Andorrà–, Voltes va posar en relleu les sinergies i la millora de les relacions comercials entre ambdós països i en aquest sentit va precisar que «enguany tenim un 18% d’empresaris andorrans, que es és tradueix en 80 persones i per nosaltres això és moltíssim». «Aquesta resposta tan positiva suma al territori però també suma en la relació entre els dos països», va admetre.  L’alcalde de la Seu d’Urgell va voler fer un especial agraïment a l’organització que convoca les jornades perquè –va dir– ajuden a teixir relacions entre els actors econòmics.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT