PUBLICITAT

L'estiu ha anat més bé del previst a l'aeroport d'Alguaire

  • A l'octubre es donarà el tret de sortida a la campanya d'hivern i de neu
  • La instal.lació està a prop dels 40.000 passatgers des de la seva obertura
EL PERIÒDIC
LLEIDA

Periodic
La torre de control de l'aeroport d'Alguaire. Foto: TONY LARA

El director general de Ports i Aeroports del Govern, Oriol Balagué, va assegurar ahir que l'estiu ha anat més "bé del que esperàvem" a l'aeroport de Lleida-Alguaire. En aquest sentit, Balagué va remarcar que partint de la base que el d'aquest any és el primer estiu que viu la infraestructura, es demostra que l'aeroport pot generar activitat més enllà de l'hivern i el turisme de neu. Així mateix, Balagué va confirmar que l'aeroport està a punt de registrar 40.000 passatgers des de la seva posada en funcionament a principi d'any, una xifra que s'atansa molt als 50.000 que el Govern s'havia marcat per al primer any de funcionament.

El balanç de dades sobre l'activitat a l'aeroport de Lleida-Alguaire durant els mesos de juny, juliol i agost es donarà a conèixer properament en una roda de premsa que es convocarà a la mateixa infraestructura. Això no obstant, el director de Ports i Aeroports de la Generalitat, va voler avançar que l'estiu ha anat més bé del previst a Alguaire.

Balagué va mostrar satisfacció per aquest fet tot i no poder oferir les xifres exactes del nombre de passatgers, ja que ningú sabia si l'aeroport d'Alguaire funcionaria bé durant els mesos d'estiu donat que sempre s'havia pensat en aquesta infraestructura per donar sortida al turisme de neu.

Malgrat tot, sí que va confirmar que el nombre de passatgers a l'aeroport des de la seva inauguració s'aproxima als 40.000. Una xifra, va dir Balagué, que tan pot ser que s'arribi a superar després del proper cap de setmana com que es quedi ben a prop d'arribar-hi. Es tractaria d'una xifra rècord, ja que en aquest sentit, cal recordar que el Govern va xifrar en 50.000 el nombre de passatgers que podrien arribar a fer ús de les instal.lacions d'Alguaire durant el primer any de funcionament.

MENORCA
Serà precisament durant el pròxim cap de setmana quan l'aeroport tancarà la primera campanya d'estiu de juny, juliol i agost. Així mateix, serà el darrer cap de setmana en què la companyia Airnostrum operarà entre Alguaire i Menorca i Eivissa, ja que el seu contracte només es va establir pels mesos d'estiu. Això permetrà al Govern recollir les dades de balanç de tota la campanya. Una campanya, però, que s'allargarà ben bé fins a l'octubre, i llavors es donaran altre cop dades d'usuaris. Llavors es donarà el tret de sortida a la campanya d'hivern i al turisme de neu, que s'allargarà fins al març.

Per tot plegat, Balagué també va dir que properament avançaran totes les novetats en vista a la campanya d'hivern. Aquest estiu l'aeroport ha incorporat alguns serveis nous, com són un caixer automàtic i una terrassa exterior amb vistes a la pista de vol. [email protected]



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT