PUBLICITAT

Andorra La Vella

Tributs i Fronteres rep un 14% més de declaracions de l’IRPF

Durant el període voluntari s’han realitzat 14.701 tramitacions

Per ESTEFANIA GRACIA RUIZ

Gent espera el seu torn al departament de Tributs i de Fronteres.
Gent espera el seu torn al departament de Tributs i de Fronteres. | ANA
El departament de Tributs i Fronteres ha rebut 14.701 declaracions de l’IRPF durant el període voluntari de presentació, que es va iniciar l’1 d’abril i va finalitzar ahir. Aquesta xifra mostra un augment del 14% en relació a les declaracions presentades l’any passat i un 7% més de les declaracions que es tenien previstes de cara a aquest exercici. 
 
En relació a l’augment, el director general del Departament de Tributs i Fronteres, Albert Hinojosa, va destacar ahir que el creixement es deu sobretot al fet que –a diferència de l’any passat– els ciutadans han respectat el període voluntari. I és que el 2015 hi van haver prop de 1.500 declaracions que es van presentar fora d’aquest temps, i que per tant, van tenir les conseqüents penalitzacions econòmiques, amb recàrrecs d’entre el 2 i el 10% de l’import tributari a pagar en funció del temps excedit. 
 
En aquest sentit, Hinojosa va remarcar que malgrat que en aquesta ocasió també es presentaran declaracions fora del període voluntari, segurament en seran menys que el 2015. 
 
Per períodes / Pel que a les dates de presentació, durant els cinc primers mesos de la campanya d’aquest any es van presentar més de 6.400 declaracions, i a partir del setembre i fins ahir, se’n van presentar prop de 8.300. Per tant, més de la meitat de les declaracions es van presentar al llarg del darrer més del període voluntari.  Del total de declaracions fetes, el 65% (9.488) es van fer de manera presencial i el 35% (5.213) per la via online. 
 
Finalment, Hinojosa va destacar que la campanya d’enguany s’ha fet amb normalitat i sense «incidències destacables». A més, «s’ha millorat la mitjana d’espera dels ciutadans que han presentat la declaració de forma presencial», ja que aquest any no s’han superat els 25 minuts en la majoria dels casos. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT