PUBLICITAT

Andorra la Vella

Un projecte per tirar endavant temes tradicionalment estancats

La reproducció assistida i el servei integrat d’oncologia ja estan en fase d’evolució

Per Iván Moure

| Maricel Blanch
Una de les tasques més complicades per a Saboya per al que resta de legislatura és la del projecte que ell mateix ha denominat «acceleració», que no és un altre que el de treure del calaix temes tradicionalment estancats per tractar d’executar-los.
 
El primer i més clar és el del servei integrat d’oncologia. Està tan avançat que el ministre confia a tenir el plec de bases preparat abans de finals d’any, tot i que encara li queda molt camí per recórrer. Perquè segons va admetre, no se sap ben bé quin tipus de concurs s’oferirà. «Hem de veure si és viable que treballin el sector públic i el privat junts», va comentar. És a dir, el SAAS i un  operador de prestigi, «però si això no pot ser buscarem un model menys òptim, però que també doni resposta a les mancances que pateixen els malalts de càncer».
 
Un altre que sembla ser una patata calenta és el de la reproducció assistida. Saboya té al cap que això s’ha de tirar endavant i va avançar que primer «cal una llei» a la qual sembla que ja s’ha començat a donar forma.
 
De cara a l’any que ve hi ha tres més en perspectiva d’execució. D’una banda, el servei de cardiologia, que s’iniciarà immediatament després d’acabar el d’oncologia. També el projecte de fidelització, enfocat en potenciar més el comerç i les activitats de lleure, amb uns instruments innovadors i que es trobarà dins del pla estratègic del comerç en el qual ja s’està incidint. I per últim, Saboya busca una solució als sistemes de pagament, amb la idea de que Andorra tingui un únic suport de pagament.
 
PUBLICITAT
PUBLICITAT