PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Fitch millora el ràting del país amb un BBB+ i perspectiva estable

Continua alertant de la dependència del sector financer

Per El Periòdic

Imatge de la porta d'entrada de l'edifici administratiu del Govern.
Imatge de la porta d'entrada de l'edifici administratiu del Govern. | ANA

L’agència d’avaluació Fitch Ratings va fer pública la darrera nota sobre Andorra, en la que destaca el fet que millora el ràting del país situant-lo en BBB+ amb perspectiva estable a llarg termini. L’anterior era BBB amb la mateixa perspectiva estable. També l’indicador a curt termini, que ha passat de F3 a F2. 

Pel que fa al sostre país, que és el límit que estableix l’agència com a màxima qualificació que es pot atorgar a qualsevol emissió del Govern o de les entitats del país a llarg termini, també experimenta una millora, i passa d’A- a A+. Des de Fitch es destaca positivament la rebaixa de l’endeutament del sector públic registrada l’any passat i s’assenyala que la recuperació de l’economia andorrana s’ha accelerat. D’una banda, valora positivament el fet que l’endeutament públic va caure per sota del 40% per primera vegada des del 2011, i que el Govern va registrar un superàvit de nou milions d’euros. 

Es valoren positivament els passos fets per alinear el país a l’entorn normatiu, especialment en el sector financer, amb l’adaptació als estàndards internacionals i europeus, com l’adopció de normes internacionals de transparència i intercanvi d’informació fiscal, segons informa l’ANA.

Alertes

D’altra banda, considera que l’estabilització de l’activitat del sector financer i la dinàmica de creixement positiva d’altres sectors es poden traduir en un creixement del PIB real per als propers anys. Continua alertant, però, sobre el fet que no hi hagi un prestador d’última instància i l’elevada dependència de l’economia del sector financer. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT