PUBLICITAT

Andorra la Vella

Els esquiadors nacionals buscaran estar dins del top 30

Verdú, més motivat que mai després de superar la lesió

Per Miquel López-Egea

Fotografia de família d’alguns dels integrants de l’equip alpí de la FAE, amb els tècnics i directius.
Fotografia de família d’alguns dels integrants de l’equip alpí de la FAE, amb els tècnics i directius. | M.F.

No falta la motivació dins l’equip nacional d’esquí alpí: L’objectiu és consolidar-se dins del top 30 de la Copa del Món i d’Europa amb la mirada posada a les Finals de Grandvalira.

Per tant, tal com va explicar el director tècnic de la Federació Andorrana d’Esquí, Carles Visa, els objectius segueixen sent els mateixos que els de la temporada passada. En aquest cas, tant Joan Verdú com Mimi Gutiérrez, es marquen estar dins d’aquest top 30 mundial i, si pot ser, poder disputar les Finals del mes de març de Grandvalira. 

Per altra banda, Marc Oliveras, Àxel Esteve, Kevin Courrieu, Matias Vargas, Candelaria Moreno i Carmina Pallàs es marquen també el top 30 de la Copa d’Europa de manera més regular. Així mateix, l’equip de formació buscarà seguir treballant per formar part de l’equip nacional. 

En aquest sentit, pel que fa a la valoració de la pretemporada, Visa va explicar que «no hi ha hagut contratemps» i que els reptes que es presenten són «complicats, especialment per a Verdú, que sortirà més enrere, a diferència de Gutiérrez, que amb els resultats d’Ushuaia li permetran tenir més oportunitats». En aquesta línia, l’esquiador va assegurar que està molt satisfet d’haver-se recuperat de la lesió, que «el genoll ha respost i està bé» i va recordar que «hem fet un bon bloc de recuperació». «Aquesta situació patida ha fet que torni molt motivat i que em senti molt bé», sentenciava. A més, Verdú va fer autocrítica i va destacar que amb l’ajuda del seu entrenador, Cyprien Richard, serà «més regular». En aquest sentit, el tècnic de l’andorrà va subratllar que «pot competir amb els millors» i que «el més important per a ell és tenir calma amb els objectius i sobretot, avançar en guanyar confiança».

Pel que fa al calendari, la primera a debutar serà Gutiérrez. Ho farà dissabte, en una prova de la Copa del Món a Levi, Finlàndia. Verdú debutarà el 30 de novembre a Beaver Creek.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT