PUBLICITAT

Lleida

El Tren dels Llacs tanca amb una ocupació del 99%

Per El Periòdic

Tren dels Llacs històric.
Tren dels Llacs històric. | FCG

El Tren dels Llacs, gestionat per Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC), ha tancat la seva 11a temporada amb 7.039 passatgers i una ocupació del 99,53%. La temporada es va posar en marxa el 20 d’abril i va finalitzar el dissabte 2 de novembre.

En total s’han efectuat un total de 28 circulacions, 24 amb el Tren dels Llacs històric i quatre del Tren dels Llacs panoràmic, aquest últim en l’època de calor, concretament el 20 i el 27 de juliol, i el 3 i 10 d’agost. El 69% dels usuaris que van utilitzar el servei provenen de les comarques de Barcelona, mentre un 20% van ser de Lleida. Segons les dades del balanç, el 41% dels visitants va afirmar que va conèixer el producte a través d’amics i familiars, el 30% per internet, i la resta per mitjà d’oficines d’atenció al client d’FGC i oficines de turisme.

Una temporada més, el Tren dels Llacs ha tingut un impacte positiu en el territori i s’ha consolidat com a un referent que contribueix de manera decisiva a la dinamització econòmica i turística de les comarques de la Noguera i el Pallars Jussà. Així, la meitat dels visitants va realitzar activitats turístiques a la Pobla de Segur i/o al Pallars Jussà. D’entre aquests, el 45% va adquirir paquets turístics organitzats i el 55% va optar per realitzar activitats turístiques pel seu compte.

El Tren dels Llacs panoràmic ha circulat un any més durant els mesos de més calor. Aquesta temporada s’ha posat en marxa quatre dies, entre el 20 de juliol i el 10 d’agost. Es tracta d’una interessant proposta per a l’estiu, dirigida a les famílies i grups d’amics que vulguin descobrir de ben a prop el territori català d’una forma diferent i original. Durant el trajecte, els usuaris viatgen amb el màxim confort amb les noves unitats a la línia Lleida-La Pobla, estrenades el 2016. El seu disseny interior és obert i diàfan, gràcies a les grans dimensiones de les finestres, les quals permeten gaudir els viatgers unes vistes espectaculars de l’entorn que voreja tot el trajecte, informa RàdioSeu. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT