PUBLICITAT

Andorra la Vella

Derrota a l'últim sospir

El MoraBanc Andorra trenca la ratxa de victòries contra el Monbus Obradoiro

Per Anna Ribas

Czerapowicz supera David Walker en una acció ofensiva.
Czerapowicz supera David Walker en una acció ofensiva. | ACB Photo / T. Ruibal

Els primers segons de partit han estat una premonició del que acabaria passant: Moussa Diagne es feia amb el salt inicial, Frantz Massenat fallava el triple i, a la contra, Kravitz encetava el marcador des de la línia de tres. Semblava que el MoraBanc Andorra tenia el control del partit, però l'Obradoiro seguia els seus passos de prop i, en l'últim segon, Czerapowicz ha aconseguit una cistella que sentenciava el duel amb el 75-73. Ni tan sols el partidàs de Diagne, amb 18 punts i 11 rebots que li han atorgat un 30 de valoració, ha estat suficient per aturar l'equip gallec.

A diferència de l'última jugada, en el primer quart el MoraBanc Andorra reaccionava d'una manera espectacular i protagonitzava una arrencada de partit com les que acostuma a fer últimament. El primer a encistellar era Dejan Todorovic i s'afegien Massenat i Clevin Hannah -dues vegades- per establir el 3-8. Unes passes dels locals feien que els del Principat recuperessin la possessió i Todorovic anotava un triple. De sobte, Moussa Diagne, que jugava amb molèsties a la seva cama esquerra, es carregava l'equip a les esquenes i en poc segons sumava sis punts que podrien haver estat més, perquè tenia la línia de tres a tocar. Tot i això, el senegalès va decidir assegurar el tret i establia el màxim avantatge del partit: 12 punts. 5-17 a l'electrònic.

Temps mort(ífer)

Moncho es veia obligat a aturar el temps, i els visitants no encaixaven bé el temps mort. Els gallecs despertaven i en pocs segons establien el 9-17. Un triple de Magee reduïa la distància a 5 punts. La resposta tricolor arribava en mans de Walker, que també anotava des dels 6,75 metres. Però Magee insistia i en sumava tres un altre cop. 15-20. El partit era un estira-i-arronsa, després d'una cistella local en venia una de visitant. Acabava el primer quart amb el 19-24 al marcador. 

Al segon temps, Álvaro Muñoz sortia a la pista amb ganes de demostrar que un esquinç no el pararia i anotava de seguida. Però el MoraBanc tornava a arrencar amb la seva explosivitat característica: Senglin recuperava la pilota a primera línia i aconseguia un 2+1. Llovet i Tyson se sumaven a la festa i establien un avantatge de 10 punts. Els del Principat es tancaven en defensa i eren capaços de transformar les pèrdues. 

Un estira-i-arronsa

Un altre temps mort de Moncho donava ales a l'Obradoiro i signaven un parcial de 8-0. El MoraBanc acumulava faltes, estava desaparegut en el rebot defensiu i sumava possessions buides. Un triple de Callowey permetia que els rivals s'avancessin en el marcador. Dos tirs lliures de Moussa tornaven a posar els d'Ibon Navarro per davant, i dos més de Sy establien el 32-35. Els del Principat recuperaven la intensitat defensiva i Diagne estava esplèndid en el rebot. El conjunt del Pirineu aconseguien mantenir la distància i arribaven a la mitja part del duel amb el 38-42 al marcador. 

A la represa, Magee anotava un dels seus triples i els rivals se situaven a un punt de diferència. Hannah protagonitzava un atac ben pensat i aconseguia ampliar la distància, però Pozas i Muñoz giraven la truita i tornaven a avançar l'equip local al marcador. 45-44. El partit pujava d'intensitat i Moussa, que ja sumava 14 punts, tornava a avançar els del Principat. Todorovic anotava un triple i Muñoz, Kravic i Spires responien a les cistelles de Hannah, Walker, Jelinek i Senglin. 53-57.

Últim quart

Tyson Pérez mostrava la seva millor versió en els últims deu minuts de partit i tot just començar anotava una cistella. Pocs segons més tard sumava des de la línia de 6,75. El dominicà fixava la diferència en 8 punts però els gallecs protagonitzaven un parcial de 7-0 i establien el 61-62. Lluitarien fins a l'últim segon.

Un altre triple de Tyson i una cistella de Diagne mantenien l'esperança viva, però Magee insistia a demostrar quina és la seva gran habilitat: sumar de tres en tres. El MoraBanc tornava a estar només un punt per sobre. Tyson, que va sumar 14 punts, s'esforçava a ampliar la distància però Czerapowicz tornava a igualar el marcador. 71-71. 46 segons de partit.

Feien falta a Massenat i semblava que la sort somreia als d'Ibon Navarro. Semblava. Els dos tirs lliures anaven fora i, tot seguit, l'haitià fallava una safata fàcil. 12,8 segons i possessió local. 73-73, i els locals no han tingut tants dubtes per sentenciar el partit. Czerapowicz anotava. 75-73. 1,8 segons i Jelinek provava el triple, però Kravic aconseguia fregar la pilota i la desviava. Final del partit, i de la ratxa de victòries.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT