PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Gili pren les regnes de l’habitatge en el nou mandat comunal

La majoria socialdemòcrata crea vuit comissions que encara no s’han tancat a petició de l’oposició

Per Lara Ribas

Cerni Escalé promet el càrrec de secretari general d’Escaldes-Engordany davant de Rosa Gili, ahir.
Cerni Escalé promet el càrrec de secretari general d’Escaldes-Engordany davant de Rosa Gili, ahir. | Maricel Blanch

La cònsol major d’Escaldes-Engordany, Rosa Gili, va anunciar ahir en la primera sessió ordinària del Consell de Comú que entre les vuit comissions que han decidit crear i que han tirat endavant amb l’aprovació de tots els consellers hi ha la d’Habitatge, Urbanisme i Accessibilitat, que ocuparà ella mateixa juntament amb els seus companys Cèlia Vendrell, Meritxell Massoni i Toni Fernàndez. «Aquest és un tema molt important i que preocupa molt als nostres ciutadans», va voler destacar Gili en ser qüestionada sobre l’elecció de formar part d’aquesta cartera. 

La cònsol major també forma part de la comissió de Circulació i el menor, de la de Finances

Tot apuntant les línies mestres d’aquesta comissió, la cònsol major va recordar que com ja van anar explicant en el decurs de la campanya electoral començaran identificant els habitatges buits que hi ha a dia d’avui i parlant amb els seus propietaris per conèixer el motiu que els ha portat a prendre la decisió de mantenir-los buits. «I després volem crear una borsa d’habitatge perquè tant els propietaris i les immobiliàries apuntin els pisos que tenen lliures per llogar com perquè la gent que estigui a la recerca de pis s’hi inscrigui per trobar una llar on viure», va prosseguir Gili a més d’indicar que buscaran col·laboracions publicoprivades perquè flueixi la relació entre l’oferta i la demanda, que proporcionaran ajudes econòmiques i en forma de recursos humans i que estudiaran tot el que sigui de competència nacional per poder aportar allò que els demanin.

Fins a vuit comissions

Durant la sessió de consell d’ahir, tots els consellers van avalar les vuit comissions permanents que va proposar la majoria socialdemòcrata. Tot i així, encara no estan tancades ni se’n coneixen els respectius presidents perquè l’oposició va demanar més temps per elegir els seus representants. A banda de la ja mencionada comissió d’Habitatge, Urbanisme i Accessibilitat, hi ha la d’Atenció a les persones i Proximitat; Esports i Vida cultural; Promoció i Dinamització turística i econòmica; Medi Ambient, Mobilitat i Serveis; Circulació i Aparcaments; Finances, Administració, Compres i TIC; i Recursos Humans. Gili també integra la de Circulació i Aparcaments mentre que el cònsol menor, Joaquim Dolsa, la de Finances, Administració, Compres i TIC.

Cerni Escalé, nou secretari general

Després de la polèmica destitució del fins ara secretari general d’Escaldes-Engordany, Àngel Grau, que havia estat com a càrrec de confiança en aquesta posició durant 40 anys, el Consell de Comú va aprovar ahir el nomenament de Cerni Escalé com a nou secretari general. Escalé és llicenciat en Ciències Polítiques i diplomat en Dret Europeu i està cursant un doctorat en Dret. Compta amb una àmplia experiència en diversos organismes internacionals mentre que al Principat ha desenvolupat diversos projectes en l’àmbit administratiu a part de militar dos anys a Verds d’Andorra. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT