PUBLICITAT

Tremp

La Comunitat de Treball dels Pirineus es reuneix a Tremp

La secretària Rosa Amorós vol que la serralada catalana sigui coneguda arreu

Per El Periòdic

Vista de les muntanyes andorranes des del Roc del Quer.
Vista de les muntanyes andorranes des del Roc del Quer. | Tony Lara

La primera reunió del Consell Executiu de la Comunitat de Treball dels Pirineus (CTP) sota la presidència del Govern català se celebrarà demà dimecres i dijous a Tremp. Hi assistiran membres dels governs de Catalunya, Aragó, Euskadi, Navarra, Andorra, Nova Aquitània i Occitània. La delegada del Govern a l’Alt Pirineu i Aran, Rosa Amorós, va manifestar en declaracions a l’ACN que vol que el Pirineu català sigui conegut arreu i treballar en accions concretes que beneficiïn els veïns d’aquests territoris.

La presidència de la Comunitat de Treball dels Pirineus té com a objectiu promoure, en estreta col·laboració amb els territoris integrants de la CTP, la posada en marxa de projectes estructurals que busquin afavorir el desenvolupament econòmic i social de l’espai pirinenc i de les zones litorals que formen part d’aquest territori. Entre els eixos en els quals ja s’està treballant, destaquen el clima amb l’Observatori Pirinenc de Canvi Climàtic (OPCC); la promoció d’iniciatives i atractius del territori amb la Unitat de desenvolupament i dinamització de la CTP; la mobilitat, connexió i accessibilitat amb el Grup de Treball d’infraestructures, transport i comunicacions; i la governança, capitalització i comunicació.

Cal recordar que la Generalitat va agafar el relleu al govern d’Aragó en la presidència de la CTP ara fa tot just un mes i que Amorós va ser nomenada secretària general per als dos anys següents, fins al 2021, quan el govern d’Euskadi n’agafarà el relleu. En el cas d’Andorra, va assumir la presidència a finals del 2013, després del lideratge de Navarra durant els dos anys anteriors.

PUBLICITAT
PUBLICITAT