PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Josep Castells presidirà ERC de l’Alt Pirineu i Aran

L’exalcalde de Castell de Mur pren el relleu de l’actual vicealcalde de la Seu d'Urgell

Per El Periòdic

El passat congrés d'ERC de l'Alt Pirineu i Aran.
El passat congrés d'ERC de l'Alt Pirineu i Aran. | ERC

L’exalcalde de Castell de Mur, Josep Castells, va ser escollit nou president de la Federació Regional d’ERC de l’Alt Pirineu i Aran. Castells pren el relleu Francesc Viaplana, actual vicealcalde de la Seu d’Urgell i diputat al Parlament, que va estar al capdavant de la formació republicana a les comarques pirinenques des del 2012.

Tal com explica RàdioSeu, l’elecció de la nova direcció, per a la qual s’havien presentat dues candidatures, es va fer en el Congrés Regional celebrat diumenge passat al Molí de l’Oli, a la Pobla de Segur. La urgellenca Marian Lamolla serà la secretària nacional de la nova executiva territorial. La tinent d’alcalde d’Atenció a les Persones de l’Ajuntament de la Seu va explicar que tenen l’objectiu de «treballar per l’Alt Pirineu» des de la candidatura guanyadora, que «engloba dotze persones des de la Val d’Aran fins a la Cerdanya, representant totes les comarques del territori».

En la presa de possessió, Castells va manifestar que «la bona participació del Congrés fa que, qui hi guanyi, sigui l’Alt Pirineu i l’Aran» i que seguiran treballant per aquest objectiu. Entre els assistents a l’acte hi va haver el secretari d’Estratègia Municipal d’ERC, Marc Sanglas; el diputat al Congrés espanyol Xavier Eritja, el senador alturgellenc Miquel Caminal i la delegada del Govern a l’Alt Pirineu i l’Aran, Rosa Amorós. 

Al llarg dels propers mesos se celebraran els Congressos Comarcals pertinents per escollir les respectives presidències, les quals s’uniran a l’Executiva Regional escollida ara i a d’altres càrrecs electes com són el diputat al Parlament i un dels diputats provincials.
Francesc Viaplana va publicar ahir una carta en què fa balanç de l’acció d’aquests vuit anys. El vicealcalde de la Seu assegurava que sempre ha buscat «prendre les decisions cosensuadament» i que «ha estat un autèntic honor representar el nostre territori».

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT