PUBLICITAT

L’ocupació hotelera obté les millors xifres en 13 anys

La demarcació de Lleida arriba a prop de dos milions de pernoctacions

Els establiments d’hoteleria de l’Alt Pirineu i de la plana de Lleida van tancar l’any 2019 amb un nou «rècord històric» quant al nombre de viatgers i amb «el millor registre dels darrers tretze anys» pel que fa a la xifra de pernoctacions, segons van indicar des del Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida en base a l’enquesta d’ocupació hotelera de l’Institut Nacional d’Estadística (INE) que es va publicar aquest dijous coincidint amb l’estrena de Fitur, el saló internacional de turisme de Madrid. 

Tal i com va indicar RàdioSeu, els hotels de la demarcació van tancar el 2019 amb 945.818 viatgers i 1.980.747 pernoctacions, la qual cosa va suposar un augment del 3,08% i el 3,31% respectivament respecte al 2018. La vicepresidenta del Patronat de Turisme, Rosa Pujol, va expressar la seva satisfacció per aquests bons resultats, que justament arribaven en un moment de «preocupació» pels efectes del temporal Gloria a tot Catalunya. El 2018, ja havien viscut increments del 7,4% en viatgers (uns 917.000) i del 5,7% en pernoctacions (1.917.000). I tot i que el llistó ja era força alt, els darrers dotze mesos es va aconseguir superar-ho novament.            

Referent a la resta de sectors, actualment no s’han publicat els resultats de l’any 2019 per tal de poder informar d’un balanç. Tot i això, el creixement va estar igualment present al sector del càmping pel que fa al nombre de viatgers respecte a l’any 2018. La hipòtesi, però, és que les pernoctacions van tot i així disminuir d’un 3% aproximat el 2019. L’arribada de turistes de fora de l’Estat va augmentar, amb un increment del 7% en pernoctacions i un 2% en viatgers respecte del 2018.

Amb totes aquestes dades, segons la Diputació, el balanç final del conjunt del sector del 2019 estarà «en termes molt similars amb els resultats obtinguts l’any 2018», sempre tenint en compte el major pes i el nombre de places del sector d’hoteleria en relació amb la resta de sectors. Des de l’ens provincial van recordar que, de fet, el 2018 es va tancar amb el millor resultat global de la història, tot sumant les dades d’hotels, cases rurals i càmpings.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT