PUBLICITAT

Andorra la Vella

La unió de la Plaça Lídia Armengol i l’Estació Nacional costarà 3 milions d'euros

L’actuació que es farà a la zona del Prat del Rull estarà enllestida a partir del 2021

Per Adrià Esteban

La zona on anirà la passarel·la.
La zona on anirà la passarel·la. | Comú d\'Andorra la Vella / Tony Lara

Una de les novetats que va donar a conèixer ahir la corporació d’Andorra la Vella, durant la sessió de consell de comú, és la construcció d’un vial per a vianants a la zona de Prat del Rull, que permetrà connectar l’Estació Nacional d’Autobusos amb la plaça Lídia Armengol a partir del 2021. En aquest sentit, la cònsol major d’Andorra la Vella, Conxita Marsol, va detallar que les obres tindran un cost d’uns 3 milions d’euros, dels quals 1,7 els finançarà l’Associació de Promoció Urbanística (APU) i 1,2 els pagarà el comú. Les obres, que van començar ahir, tindran una durada d’un any i mig i serviran també per donar un nou accés a l’aparcament del Centre Històric, mitjançant una rampa. 

«Creiem que donem una solució important per pacificar la zona i fer-la més amable. Les persones que vinguin de l’estació d’autobusos tindran una visió espectacular amb l’escultura dels Set Poetes, el Consell General i les dependències comunals», va argumentar Marsol.

La zona, que estarà restringida a l’accés de vehicles, disposarà d’una superfície de 1.000 m2, dels quals 520 esdevindran una plaça pública. D’aquesta manera, el nou carrer, que s’anomenarà Consell General, tindrà una amplada de 20 metres. «Ara estarà embellit, enjardinat, amb paviment d’estil granític i li donarà un salt qualitatiu», va posar en valor la cònsol major.

L’embelliment de la zona del Prat del Rull era una assignatura pendent de la capital, que arrossegava aquest dossier des de fa més de 23 anys. «Ens ha costat perquè no trobàvem solució. Com a conseqüència dels convenis que es van anar fent al llarg del temps va comportar que allà quedés un carrer que no té ni sortida ni entrada», va concloure Marsol, qui va destacar que a partir del 2021 Andorra la Vella podrà tenir els accessos «que mereix la capital». 

PUBLICITAT
PUBLICITAT