PUBLICITAT

Presentats els pressupostos de la Diputació de Lleida

Els comptes són de 133,8 milions d’euros i 37 aniran a ajuntaments i consells

Presentació dels pressupostos de la Diputació de Lleida.
Presentació dels pressupostos de la Diputació de Lleida.

El govern de la Diputació de Lleida, format per ERC i JxCat, va reduïr «al mínim» la concessió directa de subvencions en el projecte de pressupostos 2020 i gairebé la totalitat dels ajuts es distribuiran mitjançant processos de concurrència competitiva. Tot i això, els comptes van reservar 600.000 euros per a despeses extraordinàries justificades de les administracions locals. Tanmateix, serà un equip tècnic qui valori les peticions, va informar Ràdio Seu.

El pressupost de la corporació lleidatana per al 2020 ascendeix a 133,8 milions d’euros, xifra que suposa un augment del 3,3% en relació amb el 2019. Un 42% del total, uns 37 milions, es destinaran directament als ajuntaments i consells comarcals, més d’1 milió d’euros més que l’any passat. La Diputació va preveure 15,2 milions d’euros d’inversió directa al territori, un import que es preveu que augmenti en 10 milions del romanent del pressupost i que es destinarà al desplegament de la fibra òptica, la lluita contra el despoblament, la sostenibilitat i cobrir vacants de personal, entre d’altres.

El pressupost consolidat de la Diputació de Lleida creix gràcies a l’augment de la participació de la institució en els ingressos de l’Estat com ara l’IRPF, l’IVA i fons complementaris. Les entitats socials, culturals i esportives del territori rebran 8,8 milions (10%), mentre 22,7 milions d’euros es destinaran a Personal. L’Institut d’Estudis Ilerdencs comptarà amb un pressupost de 7,2 milions d’euros (5% del total); el Patronat de Turisme, de 5,4 milions (4%); l’Organisme Autònom de Gestió i Recaptació de Tributs Locals, de 6,8 milions (4%), mentre el pressupost del Patronat de Promoció Econòmica serà de 2,8 milions, tot i que també gestionarà prop de 9 milions d’euros més de projectes de fons europeus com Ponent Actiu, Forest4local, Paisatges de Ponent, Camins del Pirineu, Camí de Sant Jaume i dels plans estratègics territorials (PEC).

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT