PUBLICITAT

Andorra la Vella

Les multes per incomplir la Zona de Baixes Emissions no arribaran

No hi ha cap conveni amb l’Ajuntament de Barcelona perquè les sancions s’enviïn per correu als andorrans

Per Elisabet Cortiles

El ministre portaveu, Eric Jover, i el ministre de Presidència, Jordi Gallardo, ahir a la roda de premsa.
El ministre portaveu, Eric Jover, i el ministre de Presidència, Jordi Gallardo, ahir a la roda de premsa. | MARICEL BLANCH

El ministre de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo, va detallar ahir quins passos hauran de seguir els andorrans per aconseguir el distintiu que els permeti circular per la Zona de Baixes Emissions (ZBE) de Barcelona. Tot vehicle que entri a l’àrea metropolitana haurà de complir els requisits mediambientals establers per l’Ajuntament de la capital catalana, però Gallardo va admetre que, en el cas de no complir-les, «les multes no arribaran als andorrans sancionats perquè no existeix cap conveni que faciliti la reciprocitat de dades i el seu pagament». A partir de l’abril, un sistema informatitzat controlarà per radar les matrícules dels vehicles autoritzats a circular.

A través de 70 càmeres de vigilància, s’enviaran les multes als que incompleixin la normativa. D’aquesta manera, només si un agent de la Guàrdia Urbana de Barcelona atura un infractor andorrà, podrà multar-lo i immobilitzar-li el cotxe fins que no pagui la sanció, que va dels 100 euros als 1.800, la més greu. 

Servei a Tràmits /
Malgrat que en un primer moment es va dir que l’encarregat d’emetre el certificat de circulació serien els centres d’ITV, finalment el Govern va anunciar que el registre es farà a través del servei de Tràmits i els propietaris dels vehicles podran fer la gestió a partir de l’1 de març. Hi haurà dos tipus de tarifes: creació de dues tarifes a Andorra: una pels vehicles que compleixen amb els requisits establerts pel Registre metropolità de vehicles estrangers a les ZBE, que tindrà un cost de 5,80 euros, i una altra per a la resta de vehicles, que només podran sol·licitar deu autoritzacions l’any, i que valdrà 2,40 euros cadascuna.

El tràmit és 80 i 40 cèntims més car que si ho fes un vehicle de Barcelona, però Gallardo va assegurar que «es tracta del cost de que assumeix el Govern justificar al·legant que «són els costos d’inscripció i de la transferència de gestió que assumeix el Govern». En cas que compleixin les condicions marcades per l’àrea metropolitana, els vehicles entraran dins del registre de lectura de matrícules i obtindran una autorització per circular per la ZBE durant dos anys.

Altres decisions del Consell de Ministres /
El nou organisme del Govern té com a objectiu la recopilació i anàlisi de totes les dades existents sobre la igualtat i no-discriminació incloent-hi la perspectiva comparada. L’Observatori estarà format per comissions de Dones, Gent Gran, Persones amb Discapacitat, Infància, Adolescència i Joventut, Persones LGTBIQ+ i Persones nouvingudes.

L’Executiu va aprovar la cobertura definitiva de 25 places vacants de treballador públic indefinit de tècnics d’ensenyament. L’objectiu és reduir el percentatge de places no consolidades, que actualment és del 24%, fins arribar al 15%. Els interessats han d’entregar la documentació corresponent al ministeri d’Educació abans del 27 de febrer.

El cos policial vol augmentar la seva plantilla i per això ahir va obrir una convocatòria per a la contractació de 9 noves places d’agents de Policia. Entre els diferents requisits que cal complir és tenir una alçada de 1,60 metres per a les dones i 1,65 metres per als homes, no comptar amb antecedents penals, a més de ser nacional andorrà.

PUBLICITAT
PUBLICITAT