PUBLICITAT

Primera delegació andorrana per a un concurs de vins

El Principat es consolida com una destinació gastronòmica mundial

Per El Periòdic

Els membres del jurat
Els membres del jurat | 2IPICO

Avui finalitza la novena edició del concurs Grenaches du Monde, que enguany ha vingut marcada per dos successos molt especials. En primer lloc, pel que fa a l’organització del concurs que, en un any marcat per la pandèmia de la Covid-19, s’ha ubicat en quatre localitzacions diferents amb la intenció de fer viatjar els vins en lloc dels jurats. Aquestes han estat Cebreros (Ávila), Châteauneuf-du-Pape i Rousillon (França) i Ascoli Piceno (Italia), tancant aquesta última l’edició actual.

Per altra banda, i el punt més rellevant, és la creació per primera vegada d’una Delegació Andorrana que ha participat activament en l’esdeveniment, consolidant així el país com a un destí gastronòmic important i de gran professionalitat en l’hosteleria a escala mundial.

Aquesta fita comença amb la presència de Frederic Galtier en les trobades de Microproductors, on entra en contacte amb la feina feta al Principat, i gràcies a la relació amb Josep Baeta, habitual en aquest tipus de concursos, i Fabrice Rieu, president del Concours de les Grenaches du Monde i copresident de la fira de vins Wine Paris, s’ha pogut culminar en aquesta col·laboració entre el Rosselló i Andorra.

Així doncs, Andorra esdevé un punt de referència turístic amb personal especialitzat en vins així com a professionals prescriptors acreditats i consolidats, oferint un gran valor a l’hosteleria del país.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT