PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Set restaurants participen en la sisena edició de Goût de France

Els productes dels plats d’enguany són de la regió Centre-Val de Loire

Per Laia Bautista

Els alumnes d’hoteleria del Lycée amb Tribolet, Salvan i els xefs Merle i Guillermo, ahir.
Els alumnes d’hoteleria del Lycée amb Tribolet, Salvan i els xefs Merle i Guillermo, ahir. | L.B.S.

La sisena edició de Goût de France va començar ahir a Andorra i s'allargarà fins al pròxim 22 d’octubre. Al llarg d’aquests vuit dies, set restaurants del Principat participaran en l’edició d’enguany. Els productes dels plats i els vins dels menús estaran centrats en la gastronomia de la regió de Centre-Val de Loire, segons van informar ahir en la roda de premsa que va tenir lloc al Restaurant d’applicaction du Lycée Comte de Foix.

L’ambaixador de França a Andorra, Jean-Claude Tribolet, va voler posar en relleu la importància d’aquestes jornades recordant que «la pandèmia va perjudicar bastant els restaurants». Per això, va anunciar que la jornada gastronòmica, que habitualment se celebra durant la primavera, aquest any s’ha retrassat a la tardor. «L’objectiu és marcar un nou començament i promoure les ganes de tornar als restaurants», va aclarir, «retrobant el gust per la cuina i la convivència que es va perdre una mica per culpa de la Covid-19».

La regió que marcarà les jornades gastronòmiques és la de Centre-Val de Loire. Tribolet va manifestar que és una zona que té molta tradició històrica i que és molt coneguda pel seu clima temperat i la qualitat dels seus vins són molt suaus i són un bon acompanyament per la carn i el peix.

Pel que fa a la presentació, l’ambaixador de França a Andorra, juntament amb el proviseur del Lycée Comte de Foix, Olivier Salvan, van rebre les presentacions dels menús de tres dels set restaurants que hi participen. El primer a presentar-la va ser el professor de cuina del Restaurant d’application du Lycée Comte de Foix que va explicar la carta del dinar d’ahir i la del sopar d’avui. Després el xef Thiérry Merle del restaurant Carroi de l’hotel ABBA Xalet Suites, situat a la parròquia de la Massana ,va donar a conèixer la seva carta, on destaca la clàssica tarte tatin creada a la regió de Centre-Val de Loire. Finalment, el xef José Antonio Guillermo del restaurant Odetti Bistrot d’Escaldes-Engordany també va presentar la seva i va exposar que al llarg de la jornada gastronòmica el seu local oferirà un servei de vi a copa per acompanyar cada plat amb vins de la regió i d’Appellation d’Origine Protégée (AOP). Els altres restaurants que també participen són el d’Eric Marty i el de Plat’In d’Andorra la Vella i el de Cal Ventura de l’Hotel Coma i el Tòpic de la parròquia d’Ordino.

El programa Goût de France se celebra arreu del món i té com a objectiu promoure la gastronomia francesa. En aquest sentit, Tribolet va destacar que des de fa uns quants anys els sopars a la francesa van ser classificats com a Patrimoni Immaterial de la Unesco. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT