PUBLICITAT

Arrenca la campanya per a les Cambres Agràries

  • UP, JARC i ASAJA presenten candidatures a les quatre províncies
EL PERIÒDIC
LLEIDA

Periodic
Protesta de pagesos a la Seu d'Urgell, el 2007 Foto: TONY LARA

Els sindicats agraris han donat aquesta mitjanit el tret de sortida a la campanya per a les eleccions a les Cambres Agràries, que tindran lloc el 20 de febrer i a les quals estan cridats a votar un total de 29.817 professionals de l'agricultura i la ramaderia de tota Catalunya.

Les Cambress Agràries són òrgans de consulta de l'Administració i estan integrades per professionals de l'agricultura triats democràticament per tots els membres del col·lectiu. Les eleccions se celebren cada quatre anys i permeten mesurar la representativitat de les organitzacions professionals que es presenten als comicis, que com en el 2007 són Unió de Pagesos (UP), Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya (JARC), Associació Agrària de Joves Agricultors (ASAJA) i Unió de Ramaders i Pagesos de Catalunya-Unió de Petits Agricultors (URAPAC-UPA).

Les eleccions se celebraran el proper dia 20, després de 15 dies de campanya i un de reflexió, però la proclamació de les persones electes no tindrà lloc fins al dia 28, una vegada resoltes les possibles reclamacions o irregularitats detectades en l'escrutini. El procés electoral culminarà amb la constitució, el 12 de març, del Ple de Càmeres Agràries, sempre que no es plantegi cap contenciós electoral. UP, JARC i ASAJA presenten candidatures a les quatre províncies catalanes, mentre que URAPAC-UPC ho fa a Lleida, Tarragona i Barcelona, però no a Girona.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT