PUBLICITAT

Andorra la Vella

Espot anuncia que desitja tornar a encapçalar la llista de Demòcrates

El seu objectiu és tornar a ser nomenat cap de Govern per sobre dels «aprenents de bruixot»

Per Lídia López

Un instant del setè Congrés Ordinari de Demòcrates celebrat aquest vespre.
Un instant del setè Congrés Ordinari de Demòcrates celebrat aquest vespre. | Demòcrates

El president de Demòcrates i actual cap de Govern, Xavier Espot, vol tornar a liderar la formació taronja en les pròximes eleccions generals. «No he vingut a clausurar el Congrés. He vingut a inaugurar una nova pàgina al servei d’Andorra», ha exposat Espot davant la militància en el marc del setè Congrés Ordinari del partit, on obertament va demanar el seu suport indicant que «avui presento la meva candidatura per encapçalar la llista nacional». 

El president ha compartit que la seva decisió ha estat acompanyada d’un llarg procés de reflexió i també de dubtes, destacant que «no seria ni humà ni responsable, ni tindria les qualitats que se m’han d’exigir, si no tingués dubtes», afegint que «si algú sap millor que ningú la responsabilitat que suposa el pes d’assumir el càrrec de cap de Govern soc jo, perquè ho he fet durant quatre anys. I com que sé el que suposa i la importància que té, no volia prendre una decisió de forma precipitada o a la lleugera». En qualsevol cas, Espot ha reconegut que ja s’havia decidit a aspirar a la reelecció a finals de setembre, si bé «l’anunci es va veure dilatat per les circumstàncies extraordinàries que ens han obligat a prioritzar la meva faceta de cap de Govern per sobre de la de possible candidat», fent referència a les mesures sobre el creixement urbanístic i l’estalvi energètic.

Sigui com sigui, un cop amb el convenciment de tornar a concórrer els comicis, el president demana a la seva formació política que «em torni a fer confiança per encapçalar la candidatura nacional de Demòcrates», insistint que «he arribat al convenciment que el país necessita el lideratge d’una persona que ja tingui l’experiència d’haver estat cap de Govern i d’haver-ho estat en un context de dificultat com la pandèmia, que trobo que hem gestionat d’una manera força satisfactòria». Tot plegat, tenint en compte que «vindran temps difícils i haurem de fer front a reptes importantíssims al nostre país», serà necessari comptar, segons Espot, «amb un país encapçalat per persones que puguin fer-ho amb seny, amb prudència i amb bon criteri». 

D’aquesta manera, a banda de la seva experiència personal en la política, el president del partit taronja es vol reforçar en la trajectòria pròpia de Demòcrates, destacant el seu sentit d’Estat i capacitat de liderar el Principat. «El nostre és un projecte sòlid i clar. Ens avala un balanç de feina ben feta. Continuem sent el partit polític que més s’assembla als ciutadans d’Andorra. Hem de defensar, un cop més, el millor projecte polític d’Andorra», han estat algunes de les afirmacions que Espot ha proclamat durant el seu discurs davant dels militants, on també ha mostrat la seva ambició de guanyar els comicis amb majoria absoluta, i apuntant que «crec que estem més ben posicionats que mai per assolir-ho».

Així, el president de Demòcrates fonamentarà la seva acció en les noves línies aprovades ahir pel partit, on es posen en relleu elements com la lluita contra el canvi climàtic, la preserva d’una societat equitativa i justa, o la culminació de l’acord d’associació amb Europa, entre d’altres, per tal de definir un projecte que lluiti contra «aprenents de bruixot». Aquesta expressió, segons Espot, «és una forma molt gràfica de dir que hi ha determinades persones que a vegades no són conscients que portar i tirar endavant un projecte polític no és un caprici ni pot ser objecte d’una improvisació, sinó que ha d’obeir a un procés de reflexió i a un programa de fons estructurat». A la vegada, també ha defugit d’aquells representats polítics i formacions que «s’alimenten i beuen de les dificultats d’Andorra i la seva gent, però no són capaços d’aportar cap projecte alternatiu de resolució d’aquests problemes i de fer créixer el nostre país».

El següent pas serà que el partit convalidi o no la candidatura d’Espot, tot i que pels aplaudiments en el moment del seu discurs, així com per les paraules del secretari general de la formació, Jaume Serra, apuntant que és «un anunci important que tots esperàvem i desitjàvem», tot fa indicar que tirarà endavant. Malgrat tot, el també cap de Govern ha recalcat que encara no sap quan seran les eleccions generals. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT