PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Andorra reforça el seu estatus com a entorn d’innovació i emprenedoria

vGallardo presenta la nova plataforma per agrupar ‘startups’

Per El Periòdic

Jordi Gallardo fa entrega d’un dels premis del repte Planetech.
Jordi Gallardo fa entrega d’un dels premis del repte Planetech. | Liberals d\'Andorra

El II Summit d’Innovació organitzat per Andorra Recerca i Innovació (ARI) i celebrat ahir a l’Andorra Park Hotel va ser l’escenari per reivindicar, una vegada més, la capacitat innovadora i emprenedora del Principat. En concret, l’esdeveniment va servir per aprovar l’adhesió de les comissions formades per experts del país en Talent, Empresa i Finançament, Infraestructura i Ecosistema, a l’Estratègia Nacional d’Innovació i Emprenedoria. 

El ministre de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo, va explicar davant del centenar d’assistents els avenços que ha fet el país per esdevenir un entorn atractiu d’innovació oberta. «Una de les prioritats dels darrers anys ha estat el desenvolupament i posicionament d’Andorra com un entorn atractiu i competitiu d’innovació oberta i emprenedoria, i un dels elements vertebradors per assolir-ho a estat l’Estratègia d’Innovació, que avui compleix una de les seves fites amb la ratificació i adhesió per una gran part de l’ecosistema d’innovació i emprenedoria d’Andorra», va declarar el ministre.

Posteriorment, el mateix Gallardo va presentar la posada en marxa de la plataforma Andorra Startups, impulsada conjuntament entre l’ARI i Andorra Business, i que consisteix en una eina d’accés obert que genera un mapa amb els actors més rellevants de l’ecosistema andorrà en els àmbits de la innovació i l’emprenedoria. «Permetrà identificar i mapejar de forma contínua l’ecosistema emprenedor i innovador d’Andorra», va incidir el ministre.

Seguidament, el secretari d’Estat de Diversificació Econòmica i Innovació, Marc Galabert, i el director d’Andorra Recerca i Innovació, Marc Pons, van presentar les accions que són fruit de la tasca que s’ha fet durant els darrers mesos pels experts del país que han participat en les comissions de Talent, Empresa i Finançament, Infraestructura i Ecosistema. Algunes de les accions prioritàries que es volen impulsar en una primera fase són la detecció de talent sènior expatriat resident a Andorra per a connectar-lo a l’ecosistema, el desplegament de programes de formació especialitzada en innovació i emprenedoria, la promoció de programes d’acompanyament al teixit empresarial per fomentar polítiques d’scale-up a través de l’estructuració de processos i projectes de recerca i innovació oberta, o la posada en marxa d’un programa publicoprivat de finançament de projectes de recerca i innovació en estadi inicial que treballi sobre reptes sectorials i de país, entre d’altres.

Finalment, Pons va fer entrega d’un premi i dos accèssits al guanyador i finalistes del repte Planetech, impulsat conjuntament amb l’Institut d’Innovació d’Israel el maig passat. L’acte es va culminar amb la conferència anomenada Societat innovadora i emprenedora: cap a on anem? a càrrec de l’especialista en processos de transformació empresarial i social, desenvolupament de negoci i cultura digital, Genís Roca. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT