PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

La Massana dona llum verda a un pressupost de 17,5 milions

La xifra correspon a un augment de l’11,4% envers l’exercici anterior

Per El Periòdic

Una imatge d’arxiu d’una sessió del Consell de Comú de la Massana.
Una imatge d’arxiu d’una sessió del Consell de Comú de la Massana. | Comú de la Massana

El Comú de la Massana va aprovar ahir al matí el pressupost per a l’any 2023. En concret, es tracta de 17,6 milions d’euros, el que representa un augment de l’11,4% envers l’exercici actual, a punt de tancar-se. En aquest sentit, el conseller de Finances, Jordi Areny, que va qualificar el pressupost de «realista» i «equilibrat», va assenyalar que per assolir-lo s’ha tingut en compte l’increment dels ingressos de la parròquia, així com l’augment del preu de la llum i els carburants.

Pel que fa a les inversions, on es destinaran un total de 3,6 milions d’euros, les principals seran pel nou vial de connexió amb la desviació de la Massana, que sortirà des de l’alçada de la Serra de l’Honor, que comptarà amb 750.000 euros. També es destinarà una partida important, de 460.000 euros, a la segona fase de remodelació del parc de Santa Caterina, que inclourà una pista de bàsquet i una zona de cal·listènia. D’altra banda, al llarg de l’any vinent es portarà a terme la renovació de la plaça de la Ciutadania, ja que el seu paviment està malmès. Així, el comú massanenc hi preveu destinar al voltant d’uns 475.000 euros.

En relació amb l’eixample de la carretera que uneix la Massana amb Sispony, de cara el 2023 ja es completarà tot el projecte i, a més, es crearà el nou aparcament del Tresquer per donar servei als veïns de la zona. En aquest sentit, també es construirà un nou pàrquing a Arinsal, al Mas de la Ribafeta.

El comú també preveu altres inversions com la creació d’un nou parc infantil a les Fontetes, la construcció d’una passarel·la al camí de les Carboneres, l’arranjament amb pedra seca del camí del Refugi del Comapedrosa o la substitució progressiva de bombetes per leds.

Respecte a les transferències corrents, Areny va remarcar que es farà una aportació a l’ARCA, l’Associacio Andorrana del Còmic, la il·lustració i la Animació, de 69.000 euros per poder organitzar el 25è aniversari del saló la Massana Còmic, amb una edició especial. 

Finalment, les despeses de personal augmenten un 9%, ja que, a banda de l’increment de l’IPC, es crearan cinc noves places fixes: dos operaris de via pública, un auxiliar de tràmits, un recepcionista i un informador turístic, a més del personal interí que es contracta durant els mesos d’estiu. Per altra part, el comú preveu continuar recomprant accions d’EMAP SAU. Així, a 31 de desembre d’enguany, la corporació ja haurà recomprat el 70% de l’emissió inicial.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT