PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Les estacions reben 407.000 esquiadors durant les festivitats

La manca de precipitacions al Principat ha afectat en el nombre d’afluències a les pistes per Nadal

Per El Periòdic

Una estació d’esquí de Grandvalira
Una estació d’esquí de Grandvalira | Grandvalira Resorts

Les estacions de Grandvalira Resorts van tancar el període nadalenc amb xifres de visitants satisfactòries. Concretament, entre el 19 de desembre i el 8 de gener, un total de 407.000 esquiadors van passar per Grandvalira, Pal Arinsal i Ordino Arcalís, una xifra similar, tot i que lleugerament inferior a l’obtinguda l’any passat en aquestes dates -concretament un 3% per sota que va ser de 420.000 esquiadors-. D’aquesta forma, Andorra s’ha refermat un cop més com una de les destinacions principals escollides per passar les festes de Nadal, i afronta les properes setmanes amb bones previsions de visitants, principalment provinents dels mercats internacionals.

En aquest sentit, destaca que durant les dues primeres setmanes de les vacances, les estacions andorranes van registrar una ocupació a les pistes lleugerament superior a la de l’hivern passat, mentre que en la darrera setmana, la primera de gener, hi va haver un lleuger descens. Així mateix, Grandvalira va ser l’estació que va acollir més esquiadors durant aquest període, amb 298.000 visitants, seguida de Pal Arinsal, que en va acollir 73.000, un lleuger descens respecte a l’any passat que es compensa amb l’augment de la despesa mitjana per client, la qual va créixer notablement. Per la seva part, Ordino Arcalís va rebre 36.000 esquiadors durant el període nadalenc, i en l’acumulat fins ara de la temporada va registrar una pujada de visitants del 60 % respecte fa un any, degut a les bones condicions de l’estació i als tancaments que van perjudicar-la a l’inici de l’hivern passat. 


La mitjana diària d’esquiadors a les pistes aquests dies va ser de 19.380, sent el dia de més afluència global el 28 de desembre amb 32.234 persones, amb una ocupació de 24.168 esquiadors a Grandvalira, de 5.509 esquiadors a Pal Arinsal i de 2.566 esquiadors a Ordino Arcalís. El director general de Grandvalira Resorts, Juan Ramon Moreno, assenyalava que «la previsió per la resta de gener i de la temporada a nivell de reserves és molt bona, per la qual cosa esperem continuar rebent un nombre d’esquiadors similar al de la temporada passada, que va ser excepcional».

D’altra banda, malgrat la manca de precipitacions en forma de neu i les altes temperatures generalitzades al Pirineu i a bona part d’Europa durant el mes de desembre, els dominis del Principat es van mantindre amb un nombre elevat de pistes obertes. En aquest sentit, la garantia de neu de les estacions andorranes i la feina dels equips de terreny van permetre que Grandvalira tingués entre 109 quilòmetres i 132 quilòmetres esquiables amb gruixos de fins a 35 centímetres durant el període nadalenc, sent l’estació amb més quilòmetres disponibles a tota la Península. Per la seva banda, Pal Arinsal va mantenir en tot moment més del 85 % de les pistes obertes amb gruixos de fins a 40 centímetres i Ordino Arcalís més del 80% de les pistes amb fins a 55 centímetres de neu. Amb aquestes xifres, les estacions andorranes van estar, un cop més, les que van poder oferir millors condicions de tot el Pirineu.

De cara a les properes setmanes, les previsions meteorològiques auguren un descens de les temperatures i nevades més importants, especialment els dies 15 i 16 de gener. Moreno manifestava que «durant la primera setmana del gener ja vam tenir unes condicions més favorables, amb algunes nevades febles i temperatures baixes que van permetre produir una mica de neu de cultiu». 

Les activitats tradicionals nadalenques van estar molt ben acollides per part dels visitants de les tres estacions, entre les quals van destacar les visites del Pare Noel als diferents Jardins de Neu de Grandvalira i Ordino Arcalís, així com el Cagatió i la visita del Patge Reial a Pal Arinsal. Les accions estrella van ser les baixades de torxes del Pas de la Casa, que van acollir més d’un miler d’espectadors, així com la baixada de torxes de Soldeu i la baixada de Llumetes de Soldeu, en les quals van participar més de 200 persones en cada una d’elles.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT