PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

L’ocupació hotelera frega el 80% la primera setmana del mes de gener

Durant el cap de setmana de Reis es registra un 81,55% de mitjana d’estada al territori

Per Cel Márquez Bernat

Imatge d’arxiu de turistes per l’avinguda Meritxell.
Imatge d’arxiu de turistes per l’avinguda Meritxell. | L.B.S.

L’ocupació hotelera durant la primera setmana de gener va assolir el 79,56% de mitjana i, concretament, el cap de setmana de Reis es van ocupar el 81,55% de les habitacions al país, segons va informar el director de la Unió Hotelera d’Andorra (UHA), Jordi Pujol. 


Les parròquies capdavanteres van ser el Pas de la Casa i Andorra la Vella, ambdues amb un 88%. Per darrere se situa Escaldes-Engordany amb un 83,36%, seguida d’Encamp, Canillo i la Massana, totes per sobre del 75%, mentre que Ordino es va quedar amb un 61%. Pel que fa a Sant Julià de Lòria des de l’UHA declaraven que «no tenim suficients dades per valorar-la, però sembla indicar que hauria tingut una setmana de Reis força correcta, per sobre del 70%».


Pujol va fer una avaluació molt favorable sobre la campanya de Nadal, tot i que no hi va haver les condicions meteorològiques idònies pels esquiadors es van continuar ocupant els allotjaments. «Tot i l’escassetat de neu hem tingut força reserves, però sempre tenim por per si les condicions climatològiques o l’estat de les pistes són desfavorables, això pot afectar en què es cancel·lin els allotjaments», va declarar Pujol. També va voler posar el focus en la situació actual en la qual es troba el país quant a destí turístic, Pujol assegurant que «Andorra durant el Nadal continua sent un país accessible, atractiu i fa que nosaltres puguem acompanyar-lo oferint bones ocupacions».


Quant al percentatge d’ocupació del 2022 s’ha vist un paral·lelisme amb les xifres que es van registrar el 2018, ja que van ser dos anys molt positius. Pujol esmentava que «fem una valoració molt positiva d’aquestes ocupacions si les comparem amb les dels anys anteriors, ens situem a les xifres de 2018, estem amb dades prepandèmia».


L’ocupació hotelera durant l’any 2022 va ser d’una mitjana de 57,84%, segons les dades de l’UHA. Els mesos amb més ocupació van ser, en primer lloc, el febrer amb un 78,90%, xifres molt similars a les de l’agost, amb un 78,67; els següents mesos van ser el gener amb un 69,69%, juliol amb un 63,62% i desembre amb 63,35%. 


Els mesos amb una ocupació més baixa van ser el maig, amb un 37,51%, juny, amb un 46,87%, l’abril amb un 48,50%, l’octubre amb un 49,11%, el novembre amb 49,46% i el setembre amb un 50,27%.


En comparació, la mitjana d’ocupació el 2018 va ser d’un 56,61%. Els mesos en què hi va haver més afluència van ser el febrer amb un 84,53%, seguit del gener amb un 77,73%, a l’agost amb un 75,74% i de molt a prop el març amb un 70,83%. Els mesos de menys ocupació van ser maig amb un 36,19%, l’abril amb un 40,22%, el juny amb un 40,84%, l’octubre amb un 44,31% i el novembre amb un 44,71%.


Des de l’UHA van voler agrair, a través d’un comunicat, la feina feta dels diversos camps de neu apuntant que «volem fer una menció especial a tots els treballadors i treballadores de les societats explotadores d’esquí d’Andorra. Es per sentir-se orgullosos i a l’hora felicitar la feina que han fet i que continuen fent».

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT