Esteve tanca els Mundials fent 14è als 50km mass start en clàssic

Amb aquest, ha assolit tres top15 després del 12è lloc a l’skiathlon i el 7è als 15km individuals

Esteve en un instant de la prova d’aquest cap de setmana.
Esteve en un instant de la prova d’aquest cap de setmana. | Modica Nordic Focus

Aquest cap de setmana van finalitzar els Campionats del Món d’esquí de fons de Planica (Eslovènia) amb la cursa de 50 quilòmetres mass start en clàssic, on Irineu Esteve va finalitzar en 14a posició. Així, l’andorrà va tancar uns Mundials amb tres top15 després del 12è lloc a l’skiathlon i la 7a plaça als 15 quilòmetres individuals.

En concret, Esteve va finalitzar diumenge la cursa de 50 quilòmetres amb un temps de dues hores i quatre minuts, a dos minuts i 37 segons del guanyador, el noruec Paal Golberg, amb una prova novament dominada pels noruecs, finlandesos i suecs.

El fondista va comentar que «sortia sense expectatives. Les 50 mai se m’han donat bé, sobretot a partir de la part final, a partir del quilòmetre 30 és quan pateixo més. Vaig decidir sortir amb el grup principal fins que petés, i després intentar aguantar i fer el millor possible», i va afegir que «realment estem molt contents. Penso que és una bona posició, hem gaudit moltíssim, que també veníem a això a aquesta cursa».

D’altra banda, diumenge també es va disputar la segona jornada de l’OPA Copa d’Europa de Premanon, a França, amb Carola Vila 15a a la cursa de 10 quilòmetres sènior mass start en clàssic, Gina del Rio tercera a la júnior, i Quim Grioche 35è també a la carrera júnior de, igualment, 10 quilòmetres.

Entrant al detall, Vila va acabar 15a amb 26.46.1, a 59.2 de la guanyadora, l’alemanya Helen Hoffman que es va imposar amb 25.46.9. Així doncs, l’andorrana va tancar aquesta Copa d’Europa millorant sensacions respecte a un any bastant dur per a ella. «Li falta aquest punt d’altres temporades, però el més important és que ha estat la 15a i que està a un minut de les millors», va explicar l’entrenador Xabier del Val.

Per la seva part, Gina del Rio va ser tercera a la cursa júnior en categoria femenina, amb +21.9 respecte de la vencedora, la suïssa Marina Kaelin, que segueix de líder de la competició europea. El segon lloc va ser per la italiana Nadine Laurent, a 9.9 de Kaelin. Amb aquest resultat, aquestes corredores són les tres primeres de la classificació: del Rio continua segona, ara amb 633 punts, Kaelin és líder amb 772, i la tercera és Nadine Laurent, que diumenge va superar a la italiana Iris de Martin Pinter.