PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

La Unesco aprova el projecte de voluntariat jove d’Escaldes

Durant 15 dies el grup de joves faran una estada a la Vall de Madriu

Per El Periòdic

Una imatge de la vall del Madriu.
Una imatge de la vall del Madriu. | Comú d’Escaldes-Engordany

La proposta ‘El patrimoni mundial andorrà en mans els joves’ impulsada pel comú d’Escaldes-Engordany va ser aprovat ahir per la Unesco, perquè formi part de la seva campanya anual ‘Construir el futur’ com a part del projecte internacional sobre voluntariat pel patrimoni mundial impulsat per l’organisme.
La proposta va ser d’uns 76 projectes aprovats que tenen com a objectiu estimular el voluntariat entre els joves de 18 a 30 anys. Durant uns quinze dies, el grup de joves podran fer una estada amb un programa d’activitats a la Vall de Madriu-Perafita-Claror. 

PROJECTE

El projecte que es farà durant l’estada a la Vall de Madriu, constarà de tres potes. La primera és la preservació, que consistirà en un taller formatiu i pràctic sobre pedra seca que anirà a càrrec dels tècnics de medi ambient del Comú d’Escaldes-Engordany. 
El segon eix és la conservació, on es farà un inventari de la flora i fauna que es treballarà conjuntament amb un biòleg per identificar les espècies en flora i fauna de la vall més vulnerables davant del canvi climàtic. 
Finalment, la tercera pota es centrarà en la difusió, on els voluntaris hauran de realitzar unes píndoles audiovisuals informatives per donar a conèixer la vall del Madriu.
D’aquesta manera, el projecte ofereix una part educativa i també de difusió d’un lloc de patrimoni cultural. 
El projecte, per tant, té dues dimensions. D’una banda, l’educativa i pràctica i de l’altre la difusió d’un lloc patrimoni cultural. Només deu voluntaris podran formar part del projecte de voluntariat nacional ‘El patrimoni mundial andorrà en mans dels joves’, que compta amb la col·laboració de la comissió nacional andorrana per a la Unesco (CNAU), Velles Cases Andorranes i FEDA. 
De moment, ja s’han rebut cinc candidatures de voluntaris internacionals arribats del Turkmenistan, França, Itàlia, Gàmbia i Nova York.
En els pròxims dies el Comú d’Escaldes-Engordany, iniciarà la campanya d’informació sobre el projecte de voluntariat andorrà, perquè els interessats del Principat que vulguin particiapar, s’hi puguin inscriure, 
 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT