PUBLICITAT

Començar bé l’any

Enguany, celebraré l’entrada de l’Any Nou a Vigo. Viatge del qual ja us en parlaré més endavant. Però en aquesta ocasió, ja que es tracta del meu últim article de l’any, us parlaré d’algunes coses que podem fer per començar amb bon peu el nou any. En primer lloc, el millor que podem fer és realitzar un balanç de l’any que s’està acabant. Això ens permetrà repassar amb tot detall el bo i el dolent que ens ha passat i segur que descobrirem que hem aconseguit més objectius dels que crèiem i que hem viscut molt bons moments, però també ens farà prestar atenció al que no ha anat tan bé, especialment a les coses que està a les nostres mans canviar. 

Així, per exemple, podem rebutjar els nostres mals hàbits i adoptar altres saludables o començar a organitzar millor el nostre temps. De manera que hem de posar l’accent en les causes que provoquen aquests mals hàbits i buscar una forma per millorar-los al llarg de l’any vinent. En segon lloc, quan ja hàgim descobert les coses que volem canviar hem d’escollir uns pocs i petits objectius que resultin realitzables per tal de poder aconseguir-ho. És important que ho fem així, ja que si ens proposem metes complicades, el més probable és que tirem la tovallola al cap de pocs dies de començar.

Per exemple, si volem començar a fer exercici i portem molt de temps sense fer-ho, no té cap sentit que pretenguem fer esport de cop tots els dies de la setmana. Podem començar marcant-nos dos dies per setmana per fer-ho i anar augmentant progressivament si ho considerem necessari. Siguin quins siguin els nostres objectius, intentem realitzar-los pas a pas i recompensant-nos pels petits èxits. Segur que ho aconseguirem! Per acabar, hem de mantenir una bona actitud. Sense ella no s’aconsegueix res. És important que comencem aquesta nova etapa mantenint una actitud positiva durant aquest Nadal la qual puguem estendre durant la resta dels dies de l’any que ja s’acosta. Això no vol dir que no puguem estar tristos, ja que hi ha determinades circumstàncies de la vida en què és inevitable sentir-se així, sinó que intentem mantenir sempre l’esperança i la il·lusió. Mantenir presents els nostres propòsits i creure en nosaltres mateixos pot ajudar-nos a aixecar-nos en els moments en què no ens sentim tan bé.
 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT