PUBLICITAT

El creixement del turisme d'estiu en equilibri amb la natura

EDITORIAL

El Congrés de Neu i Muntanya que cada dos anys se celebra a Andorra va finalitzar ahir després d'analitzar amb profunditat les oportunitats que ofereix l'estiu a les estacions d'esquí. Ha estat un tema gens fàcil i molt apropiat, doncs un dels grans reptes pendents de les empreses de neu és precisament rendibilitzar les grans inversions que han de fer més enllà dels pocs mesos d'hivern.

A banda de les diferents exposicions i de la mostra d'experiències en altres països, el ministre de Turisme i Medi Ambient va mostrar la seva convicció que hi ha camp per explotar pel que fa al turisme estival, i aquí no hi participen només els camps de neu, sinó que s'han de veure les possibilitats existents d'una forma generalitzada. A l'estiu no tot es tradueix en sol i platja, sinó que són moltes les persones que busquen destins diferents, allunyats de la voràgine urbana i que són amants de la muntanya.

Francesc Camp confia en què Andorra encara pot rebre més turisme a l'estiu. Una afirmació certa, perquè el país encara es troba lluny de les xifres desitjades quan es parla de desestacionalització. La crisi, malauradament, és un factor que juga a favor d'Andorra, perquè els destins transoceànics o molt llunys ja no estan a l'abast de totes les butxaques i una gran majoria busca destinacions més properes, com estan comprovant les agències de viatges.

En el congrés el ministre va dir que si es va a més, segurament s'arribarà a un moment en què no es podrà créixer més, però ara per ara encara s'està molt lluny d'aquest extrem. El que és molt necessari destacar és que Camp va voler deixar clar que aquest creixement no pot ser descontrolat, sinó que ha d'existir un equilibri amb el medi ambient. Així és, cal protegir la nostra riquesa natural, perquè en cas contrari el final, dolent, ja es pot deduir.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT