PUBLICITAT

Bon balanç a l'esquí malgrat la crisi i la forta competència

EDITORIAL

Amb certa melancolia s'ha posat fi a la temporada d'esquí. Malgrat les veus sempre malastrugues, no és pot fer un balanç negatiu d'aquests dies de Setmana Santa que ha coincidit en una data molt avançada en el calendari. No ho diu qualsevol, sinó el mateix portaveu dels hotelers, Òscar Julian, que qualifica de «satisfactori» el 75% d'ocupació.

Dins del fort context de crisi econòmica que encara és viu –malgrat aquest cop les veus massa optimistes que parlen d'una recuperació que ja es constata– els resultats de les estacions d'esquí han estat molt bons, superant els dies d'esquí venuts l'any passat. Vallnord xifra l'augment en un 5,67%, mentre que Grandvalira –que farà balanç dijous– ja va anunciar a principi d'aquest més que havia superat les xifres d'afluència de l'any passat.

No sabem l'opinió dels comerciants, però per deducció s'ha de concloure que davant un increment d'esquiadors les vendes tampoc han pogut ser més negatives que fa un any. L'important és valorar que Andorra segueix sent el destí per excel·lència dels esquiadors i que la terrible conjuntura dels països veïns –especialment a Espanya– no s'ha deixat notar excessivament, tot i que segurament ha influït perquè les xifres fossin més espectaculars.

Darrera tot això hi ha una cosa: esforços i dedicació. Només així es poden explicar aquests resultats que deixarem en satisfactoris per no pecar de vanitat. Grandvalira va assolir el milió i mig de dies d'esquí a inicis d'aquest mes, i Vallnord ha estat capaç també superar el creixement del 3% de la temporada passada, el que és un valor afegit per a aquelles societats que vegin les estacions massanenques com un aposta d'inversió apetitosa. No es pot oblidar també la feina constant des del ministeri i Andorra Turisme.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT