PUBLICITAT

A falta d'entesa, la FACA torna a estar a punt de desaparèixer

EDITORIAL

La Federació d'Associacions de Comerciants (FACA), torna a estar a punt de desaparèixer. La FACA s'havia de reunir fa quinze dies per mirar de tirar endavant el seu projecte que no és altre que dotar el comerç d'un interlocutor vàlid davant les administracions, ja sigui el Govern ja siguin els comuns. Però la reunió es va posposar una vegada més, perquè alguns dels presidents de les diferents associacions de comerciants del país no hi podien assistir. Mentrestant, els dies van passant i la junta directiva de la FACA, especialment la presidenta, Susagna Venable, i el vicepresident, Antonio Miralles, que fa mesos van anunciar la voluntat de passar el testimoni a altres associats, van fent prova de paciència, però fins quan? És que potser els comerciants no s'adonen de la importància de tenir una associació que els representi a tots, des del més petit fins al més gran, i des d'una punta a l'altra del país?

El comerç representa el 25% del PIB però a més a més, també representa la primera font d'ingressos de les arques públiques. Poder planificar accions i negociacions d'interès general és vital per a la supervivència del comerç però també d'Andorra. Fins ara, el Govern ha intentat ajudar en tot el què ha pogut però potser podria ajudar molt més si els comerciants fossin capaços de posar-se d'acord per diagnosticar les necessitats, els punts forts i els punts febles –que també n'hi ha– per programar accions conjuntament en lloc de limitar-se a criticar o a saludar les iniciatives d'altres.

Si la FACA desapareix serà una gran pèrdua per al sector, atomitzat en petites associacions. Unes associacions a les quals els serà molt més difícil concretar accions comunes amb les administracions, reivindicar peticions o drets o fins i tot, negociar per exemple amb els bancs. I és que cap d'elles serà prou representativa de tot el comerç.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT