PUBLICITAT

Ara toca Meritxell, però Vivand és el precedent

El tancament puntual que es fa de l’avinguda Meritxell al trànsit en dates concretes està aixecant les veus crítiques d’alguns comerciants. Es reprodueix d’alguna manera el fenomen que es va originar amb l’obertura de Vivand a Escaldes-Engordany, on unes quantes veus es van erigir en una forta oposició al projecte del comú escaldenc.
Ara, però, existeix un precedent molt significatiu. La reconversió per a vianants d’una part de l’avinguda Carlemany ha estat un èxit, de tal manera que s’està consolidant com  la zona comercial per excel·lència del país, en detriment de la tradicional i potent àrea de la capital. Negar-se a la innovació i alhora mantenir les queixes sobre les poques vendes en dies de gran afluència turística no té gaire sentit.
Els comerciants de la part alta de l’avinguda Meritxell i del seu entorn ja han recollit, fins ahir, 65 signatures en contra del tancament parcial de l’avinguda durant els dies en què es produeix una major concentració de turistes. Des de l’Associació de Comerciants es considera que el balanç és negatiu per la baixada de les vendes els dies que es tanca la circulació en aquest sector de la via, i es defensa que el tancament provoca la desorientació dels turistes per accedir normalment als edificis situats en la zona, incidint a més en la falta d’aparcament públics. Aquesta opinió contrasta, no obstant això, amb la majoria de veïns de la capital, que en l’enquesta del CRES es mostren favorables a la iniciativa del comú. La reconversió d’àrees exclusives per a vianants s’està implantant en la majoria de ciutats europees, i a més està lligada amb el nou concepte de shopping que es vol implantar con una activitat complementària d’oci. I això només és possible oferint l’atractiu suficient perquè el comprador se senti còmode.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT