PUBLICITAT

La regulació de les especialitats sanitàries

L a manca de concreció, encara, de la cartera de serveis i dels tractaments o professionals que estaran convencionats per la CASS està generant dubtes i malestar en algunes especialitats. De fet, totes, com és d’esperar, demanen que se’ls reconeguin certes especificitats de la pataologia que tracten per poder atendre millor als pacients. I més enllà de tot el que recau sobre la reforma sanitària, diversos col·lectius, com el d’infermers i ara també el de fisioterapeutes i odontòlegs, reclamen millores en les seves condicions de treball. En concret, els fisioterapeutes consideren que cal apujar les tarifes  fins a un 35%, variant el percentatge en funció de la formació que tingui el professional. La pujada, segons la proposta del col·lectiu, hauria de recaure sobre el pacient i no sobre la CASS, per evitar incrementar-ne el dèficit. 
D’altra banda, el col·legi professional no està d’acord amb la proposta que han rebut de la CASS de limitar a 10 sessions el màxim que pot receptar un metge. Des del punt de vista dels professionals, aquest nombre és insuficient per tractar la majoria de les patologies. Una proposta, doncs, que únicament suposaria un problema per al pacient que hauria de tornar a demanar una nova recepta al metge de capçalera o, simplement, no rebria el tractament adequat. L’altre punt important i que des del col·legi també posen de manifest, és que cal que les persones amb patologies cròniques puguin accedir al professional per una altra via més ràpida i eficaç. 
Tot plegat demostra que l’esperada reforma sanitària de la qual sentim a parlar fa anys encara està envoltada de nombrosos dubtes i que, les converses amb els professionals per regular cada especialitat encara està en una fase molt embrionària, sense que el Govern tingui gaire temps abans d’esgotar la legislatura per acabar de tancar la reforma. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT