PUBLICITAT

JOSEP MARTIN Impulsor de l’Overland 4x4

JOSEP MARTIN: «La natura és vida, i si es viu amb 4x4 encara ho és més»

Josep Martín.
Josep Martín.
Els professionals i curiosos del món del tot terreny i l’outdoor tenen una cita el proper cap de setmana (1, 2 i 3 de juliol) a Encamp per gaudir de l’Overland Saló 4X4. Josep Martin s’encarrega d’impulsar la iniciativa i comenta que tot i tractar-se de la primera edició s’espera una assistència d’entre 2.000 i 3.000 persones. / Per ESTEFANIA GRACIA

–Per a qui encara no ho tingui present, què és Overland 4x4?
–Overland 4x4 és una fira comercial acompanyada de diverses activitats multitudinàries. Una fira del món del 4x4, del furgó, dels quads... I com el seu propi nom indica, una fira del viatge per terra.

–Quan i on es farà la fira?
–Es farà l’1, 2 i 3 de juliol des de les 10.00 hores del matí a les 20.00 hores del vespre. Les activitats centrals i les exposicions estaran a l’Aparcament Central d’Encamp, tot i que es faran algunes sortides a la muntanya.

–A qui va dirigit l’Overland 4x4?
–A tothom que vulgui venir. La fira està oberta a tots els públics, l’entrada es gratuïtat, tot i que les activitats sí tenen un cost. Perquè és una organització privada i l’esdeveniment s’ha de mantenir.

–Quines activitats hi podran trobar els assistents?
–Tindrem per exemple els cotxes d’escala 1:10, que són cotxes de radiocontrol. Per realitzar aquesta activitat farem un circuit de 4x4 molt maco. També hi haurà una zona de proves al costat mateix de la fira amb conduccions de 4x4 i demostracions.
A més, farem una sortida retro TT, que és una trobada amb vehicles 4x4 dels anys 70, 80 i 90. Hi haurà Range Rovers perquè la gent que no tingui cotxe pugui portar-los i gaudir de la muntanya. També hi haurà rutes amb 4x4, agrupats amb guies de l’organització i respectant sempre els camins marcats. Divendres i dissabte a la nit es farà un vivac a la muntanya. Aquesta activitat estarà acotada a 15 vehicles 4x4, precisament pel tema de la contaminació, perquè més de 30 o 40 persones a la muntanya poden deixar molta brutícia, tot i que ens assegurarem que la muntanya quedi neta i no hi hagi rastre de la sortida.
També hi haurà una exposició de tot terrenys clàssic de l’Associació Andorrana de Vehicles Antics (AAVA). Però no tot seran activitats de recorregut, hi haurà una sala amb xerrades i exposicions de materials on cadascun dels expositors vindrà a defensar el seu material i producte; com la navegació per Gps, proteccions, suspensions, motlles, neumàtics, etc.
A més, hi ha gent que ens passarà films i fotos dels viatges que han fet, tot i que no podem confirmar encara el nombre, ja que són gent molt aventurera.

–Ha parlat del respecte a la natura, tot i això, el vehicle 4x4 desprèn gasos contaminats...
–Com qualsevol altre vehicle. També contaminen els cotxes, els avions... Però cal tenir present que les activitats de l’Overland 4x4 es fan amb tot el respecte cap a la natura. El 4x4 –com tota activitat humana–, si es fa amb respecte, és una activitat bona.

–Quanta gent conforma la fira?
–En aquests moment tenim al voltant de 40 expositors. I pel que fa a l’assistència particular, volem fer una crida perquè la gent s’apunti a través d’Internet, ja que hi ha moltes activitats, com els aperitius i dinars, que requereixen d’inscripció, més que res per saber quanta gent vindrà i en funció d’això poder organitzar l’activitat.

–Quina assistència es preveu?
–Esperem entre unes 2.000 i 3.000 visites al llarg dels tres dies entre gent del país i gent de fora, som optimistes.

–Aquesta és la primera edició de la fira, n’hi haurà més?
–És la primera edició de les que esperem que siguin moltes. La natura és vida, i si es viu amb 4x4 encara ho és més.

–Encamp ja té l’etiqueta de la parròquia del motor, activitats com aquestes ajuden a refermar aquesta idea?
–Bé, Encamp fa moltes activitats al voltant del cotxes i el món del motor, i és una oportunitat poder celebrar esdeveniments com aquests. A més, és un atractiu més per donar a conèixer la parròquia i Andorra, ja que a 15 dies de començar l’Overland 4x4 els hotels d’Encamp ja estaven plens. Ara hem de començar a treballar amb hotels de Canillo i Escaldes-Engordany.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT