PUBLICITAT

QUINO COLOM Jugador de bàsquet professional

QUINO COLOM: «A l’Eurolliga he fet uns números inimaginables»

Quino Colom, amb la samarreta de l'Unics Kazan rus.
Quino Colom, amb la samarreta de l'Unics Kazan rus.
PER IVÁN MOURE

Quino Colom (Andorra la Vella, 1988) és la gran perla del bàsquet andorrà. Format a la base del BC Andorra i acabat de cuinar al, va començar la seva aventura professional als 18 anys quan el Saragossa va apostar per ell. Va tenir prou amb tres anys per guanyar-se un prestigi dins la Lliga Endesa. D’allà va anar a Fuenlabrada i quatre temporades després va donar el salt al Bilbao. A les ordres de Sito Alonso va explotar. Unes mitjanes de 10,1 punts i 5,7 assistències per partit li van obrir les portes d’un club top del bàsquet europeu; l’Unics Kazan.
 
–Porta dues temporades i li queda una de contracte. Hi haurà una tercera?
–Tinc ofertes, algunes interessats d’equips d’Eurolliga i mai se sap... Però em queda un any de contracte, estic a gust on sóc i em sento respectat. Em sembla que seguiré a Kazan.
 
–Amb el caixet que s’ha forjat, no li sedueix l’NBA?
–És clar, però una aventura com aquesta, si no la comences més jove, és difícil. I em falta físic, que és un gran hàndicap.
 
–En la primera temporada a Kazan va ser escollit com el millor sisè home de la Lliga Russa. Què tal ha anat el segon any?
–Les lesions ens han castigat massa i hem patit perquè es fa difícil combinar divendres Eurolliga i diumenge VTB. A nivell personal m’he perdut uns 11 partits però no puc queixar-me. Sobretot a l’Eurolliga ,he fet uns números que mai hauria imaginat. 
 
–Diu que un del seus somnis era jugar l’Eurolliga. L’ha complert aquest any i amb uns números notables: 11.6 punts per partit, 5,6 assistències i 14,7 de valoració en 27 minuts de joc de mitjana. Algun somni més per complir?
–Sóc ambiciós i sempre hi ha  barreres a tirar. La selecció espanyola... M’encantaria.
 
–Continua sent fan del MoraBanc?
–Per suposat. Ha fet una temporada històrica jugant la Copa i els play-off. S’ha guanyat el dret a jugar a Europa, que no és poc.
 
–Ha seguit les evolucions del seu germà Guille?
–I tant! Està molt content, últimament ha fet bons partits, ha aprofitat les oportunitats. 
 
–El truca per demanar-li consells?
–Sí. Com jo m’he enfrontat a molts jugadors que ara ha de marcar ell em pregunta per com juga aquest, com juga l’altre... Parlem assiduament.
 
–Què li semblaria jugar junts Guille i Quino al club de casa seva?
–Seria molt bonic però de moment no pot ser; en un futur, si es pot donar la casualitat, m’agradaria molt.
 
–Ara està de vacances i ha vingut a casa, a Ordino. Ho ha fet coincidir per veure el partit contra el Madrid?
–Sí, aquesta era la idea. Venir a passar una setmana amb la família, quadrar-ho amb el partit i marxar dissabte [abans d’ahir]. Una nit espectacular però era molt difícil guanyar l’eliminatòria. El Madrid és un equip replet d’estrelles i miracles com aquest passen una vegada cada cent anys.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT