PUBLICITAT

Andorra la Vella

Arriba un «vell somni»

Després d’intentar-ho la temporada passada, el davanter espanyol aterra al Principat per jugar la 2023/24

Per Pol Forcada Quevedo

Julen Lobete posa amb la camiseta que lluirà aquesta temporada amb l’FC Andorra.
Julen Lobete posa amb la camiseta que lluirà aquesta temporada amb l’FC Andorra. | @FCANDORRA

L’FC Andorra va presentar ahir de manera oficial a Julen Lobete. El nou davanter arriba en qualitat de cedit per a aquesta temporada procedent del Celta de Vigo, i és un desig de la direcció esportiva tricolor. «És un vell somni del club i un jugador amb el qual sempre hem estat interessats», va assenyalar ahir Jaume Nogués, ja que l’any passat va intentar l’opció, sense acabar donant-se, de portar-lo al Principat. 

L’acte va comptar justament amb la presència del nou integrant de l’equip d’Eder Sarabia i el director esportiu de l’entitat tricolor, que va destacar que Lobete «és un davanter que ens encaixa en l’esquema 4-3-3 jugant en punta», tot i que també pot jugar en diferents posicions. En aquest sentit, el jugador va comentar que «he jugat tant en banda esquerra, davanter i segon punta el darrer any», sobretot en aquesta darrera, «però puc jugar en qualsevol posició, ja que em puc adaptar a qualsevol situació». La definició del basc la va completar Nogués: «És molt ràpid, va molt bé a l’espai i té molt bona definició». Per això «creiem que pel nostre model s’adapta perfectament», va afegir.

Pel que fa a la nova incorporació, aquest va afirmar que «estic molt content d’escollir aquesta sortida de marxar cedit a l’FC Andorra perquè tenen un projecte molt interessant». També va destacar que l’estil de joc del conjunt del Principat li agrada, tot recordant que ja es va enfrontar a l’equip de Sarabia ara fa un parell d’anys, sent l’autor del gol a la pròrroga que va eliminar el club tricolor de la promoció d’ascens del curs 2020/21. En aquell moment «ja es veia que era un equip molt bo, que juga molt bé i fàcil», va asserir Lobete, que en afegit va explicar que «el curs passat el vaig seguir molt principalment per excompanys com Álex Petxarroman o Germán Valera».

Cal destacar que el davanter era la primera opció de la llista del director esportiu, i haver-lo portat per a aquesta temporada «em fa il·lusió». «Ens fa veure com de bé ho vam fer durant la 2022/23, quan el jugador veu que l’equip no només juga bé sinó que treu resultats», va assenyalar Nogués. Demanat pel contracte del jugador, el director esportiu va confirmar que es tracta d’una cessió per a aquest curs, ja que «al Celta compten moltíssim amb ell i ens van deixar clar des del primer dia que l’opció era purament una cessió».

Cal recordar que Lobete es va formar a les categories inferiors de la Reial Societat, i a l’estiu passat va ser traspassat al Celta de Vigo. Tot i això, la darrera temporada la va jugar també en qualitat de cedit al RKC Waalwijk de l’Eredivisie. Més enllà de la lliga holandesa, l’atacant també té experiència al futbol professional espanyol després de combinar el primer equip i el filial de la Reial el curs 2021/22. En relació amb això, el jove basc va considerar que segur hi ha diferències entre aquests clubs i l’FC Andorra i «segur que les notaré», però «estic preparat per a tot i no tinc cap problema en adaptar-me a una posició o una altra».

El cas Mika / Un dels noms clau del mercat de fixatges al Principat és el de Mika Mármol, central que «possiblement té ofertes» després del gran curs que va fer. Pel director esportiu de l’entitat tricolor, «el seu cas l’hem d’afrontar com un d’èxit, ja que és un jugador que ens va arribar lliure i ara està en boca de tothom». Per a Nogués, «ens aporta un valor immens en la nostra manera de jugar, però té una clàusula i si ens el compren s’haurà de respectar». Tot i això, avui dia «només hi ha un club que es va posar en contacte amb nosaltres per preguntar sobre la situació», però «no hi ha res avançat ni s’espera».

Pretemporada / L’FC Andorra va fer oficial ahir un dels dos amistosos, dels sis que jugaran en principi aquesta pretemporada, que encara faltava per a conèixer. Serà el del 29 de juliol contra el Gimnàstic de Tarragona, en el duel corresponent al XIV Ciutat de Tarragona. L’escenari serà el Nou Estadi de Tarragona, i el matx tindrà lloc a les 20.00 hores.

Nogués: «Estem convençuts que farem un millor equip que el de la temporada anterior»

El mercat de fixatges de l’FC Andorra ha estat marcat, de moment, molt més per les baixes que no pas per les arribades. En aquest sentit, el director esportiu del club, Jaume Nogués, va assenyalar ahir que «m’agradaria enviar un missatge d’optimisme» perquè «estem convençuts que farem un millor equip que el de la temporada anterior». Va afirmar que de moment hi ha hagut moltes sortides, però «també cal entendre el perquè», va comentar recordant que la temporada passada l’equip comptava amb sis cedits. De fet, va avançar que estan treballant per intentar fer que algun d’ells torni, tot i que «és complicat». També va recordar, posant de nou el curs anterior d’exemple, que en l’última setmana de mercat es van fixar cinc jugadors. Per això, va demanar optimisme als aficionats tricolor i va comentar que «les coses s’han de fer a poc a poc i no ens volem precipitar». Així doncs, encara resten per arribar entre vuit i 10 jugadors, segons va apuntar Nogués, i «alguns ja els tenim encaminats». El director esportiu no espera sortides inesperades, tot i que «podria haver-hi alguna baixa més» si arriben novetats per una posició que el conjunt de Sarabia ja té coberta. En darrer lloc, i sobre el recent interès sorgit en la premsa sobre l’arribada al Principat d’Iván Morante, de la UE Eivissa, Nogués va comentar que a hores d’ara el castellanolleonès no es troba dins la seva agenda.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT