Tarda d’estrenes

L’FC Andorra comença la temporada amb un empat a zero en el primer amistós contra el Tolosa FC

Per Pol Forcada Quevedo

Un instant del partit entre el Tolosa FC i l’FC Andorra, ahir.
Un instant del partit entre el Tolosa FC i l’FC Andorra, ahir. | @FCANDORRA

L’Stadium annexe nº1 de Tolosa va ser l’escenari ahir del primer amistós de l’FC Andorra de la pretemporada, que va finalitzar amb empat a zero contra el Tolosa FC, conjunt de la primera divisió francesa, actual guanyador de la Copa de França i que enguany participarà en la Conference League. Així, els d’Eder Sarabia van estrenar resultat per a la 2023/24, igual que es van estrenar les noves incorporacions i joves jugadors del filial.

El duel va donar el tret de sortida amb la possessió pels locals, i amb uns tricolor pressionant a dalt per evitar que els de Carles Martínez sortissin amb la pilota jugada. La primera ocasió de perill va arribar al minut 10 per als andorrans, després de servir ràpidament una falta lateral, amb Jandro rebent l’esfèric, desfent-se d’un contrari però xutant creuat i enviant la pilota fora molt a prop del pal.

A partir de llavors, un Tolosa molt intens va protagonitzar la primera meitat. Primer, amb una oportunitat que Ratti va aturar amb facilitat, era el minut 19. Poc després, un dels millors dels francesos, Rafael Ratão, es va quedar sol davant el porter argentí, obligant-lo a protagonitzar una gran parada i enviant l’esfèric a córner. En aquesta mateixa jugada, el tricolor es va tornar a lluir per evitar el primer gol del duel.

Entremig d’aquestes accions, un FC Andorra que no acabava de connectar amb els homes de dalt va tenir una gran oportunitat per avançar-se, després d’una jugada assajada des del córner, Benito va rebre la pilota a la frontal, però el xut directe va marxar per sobre el travesser.

La segona part va iniciar-se amb una ocasió de perill dels locals, que van acabar enviant la pilota fora. A partir del minut 50, un Tolosa més adormit va permetre als de Sarabia gaudir de més possessió per intentar desfer l’empat. Tot i això, el moment poc va durar després que els francesos es refessin, començant a triangular al voltant de l’àrea aquest cop de Lizoain.

Tots dos conjunts ho van intentar, la més destacada per als del Principat, una ocasió marca de la casa de Gil després d’encanonar un tir des de fora l’àrea que no va veure la direcció entre els tres pals, deixant el 0-0 al marcador.

«Ens he vist bé», va assenyalar Sarabia, lamentant l’estat de la gespa. «Hem defensat molt bé tant estrenyent dalt com quan ens replegàvem. Ens hem activat bé després de pèrdues i amb la pilota hem fet coses bones gaudint d’algunes arribades», va finalitzar el tècnic basc.